притисни ентер »

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа изрази длабока загриженост по сцените на насилство во Северна Ирска, каде група млади луѓе во пробританската област на Белфаст насилно одзедоа и запалија автобус и ја нападнаа полицијата со камења. Делови од Северна Ирска се соочија со шестата последователна ноќ на насилство откако унионистите и националистите

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа изрази длабока загриженост по сцените на насилство во Северна Ирска, каде група млади луѓе во пробританската област на Белфаст насилно одзедоа и запалија автобус и ја нападнаа полицијата со камења. Делови од Северна Ирска се соочија со шестата последователна ноќ на насилство откако унионистите и националистите

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа изрази длабока загриженост по  сцените на насилство во Северна Ирска, каде група млади луѓе во пробританската област на Белфаст насилно одзедоа и запалија автобус и ја нападнаа полицијата со камења. Делови од Северна Ирска се соочија со  шестата последователна ноќ на насилство откако унионистите и националистите

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

– Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа изрази длабока загриженост по  сцените на насилство во Северна Ирска, каде група млади луѓе во пробританската област на Белфаст насилно одзедоа и запалија автобус и ја нападнаа полицијата со камења. Делови од Северна Ирска се соочија со  шестата последователна ноќ на насилство откако унионистите и националистите

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Џонсон загрижен поради ескалацијата на насилството во западен Белфаст

Британскиот премиер Борис Џонсон синоќа изрази длабока загриженост по  сцените на насилство во Северна Ирска, каде група млади луѓе во пробританската област на Белфаст насилно одзедоа и запалија автобус и ја нападнаа полицијата со камења. Делови од Северна Ирска се соочија со  шестата последователна ноќ на насилство откако унионистите и националистите

ХАОС ВО СЕВЕРНА ИРСКА: Демонстрантите ја нападнаа полицијата со молотови коктели (видео)

ХАОС ВО СЕВЕРНА ИРСКА: Демонстрантите ја нападнаа полицијата со молотови коктели (видео)

Маскирани демонстранти палеле автомобили и фрлале молотови коктели кон полициските возила за време на протестот минатиот викенд во Белфаст. Тие се спротивставуваат на трговските бариери што се воведени меѓу Северна Ирска и остатокот од Велика Британија, кои се појавија како резултат на Брегзит. Немирите се случија во делови од градот каде живеат приврзаници