притисни ентер »

На кои мотори е најдобро да се вгради плин?

На кои мотори е најдобро да се вгради плин?

ИЗВОР Скопје24 | ноември 21, 2020 „На плин“ најдобро функционираат моторите кои се фабрички приспособени за овој вид на гориво. Како за пример, Opel Astra 1.4T, има мотор кој е фабрички прилагоден за плинска инсталација, со тоа што се појачани самите вентили како и нивните „седишта“. Ова е потребно бидејќи напојувањето со плин воопшто нема функција