Колку често треба да ја менувате постелнината во лето?

Во лето повеќе се потиме, а на постелината може да се најдат остатоци од нечистотии и козметички производи. Перењето и одржувањето на облеката и постелнините чисти е обврска која треба да ја исполнувате редовно, особено кога е во прашање чаршавот и покривачот со кој спиеме. Иако ви изгледаат чисти, нечистотијата се создава на површината и создава подлога