притисни ентер »

ФРАГМЕНТУМ- изложба на Александар Ефтимовски

ФРАГМЕНТУМ- изложба на Александар Ефтимовски

Името на оваа изложба доаѓа од латинскиот израз Fragmentum што буквално претставува конкретен дел, одделен од една целина. Истиот тој „фрагмент“ е секое едно дело создадено од потребата на авторот од физичка активност и темпераментно дејствување врз материјалот. Секој еден дел или фрагмент е изработен во различно време и околина и е активниран од различни

Изложбата „Геолошки пресек“ на прилепскиот уметник Давид Атанасоски од утре во ЦК “Марко Цепенков”

Изложбата „Геолошки пресек“ на прилепскиот уметник Давид Атанасоски од утре во ЦК “Марко Цепенков”

На 15 ноември 2019 /петок/ во 19.00 часот влезното фоаје на ЦК„Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложбата „Геолошки пресек“ од уметникот Давид Атанасоски од Прилеп. Оваа монументална скулптура , изработена за манифестацијата Нов културен бран, е составена од два дела чија симболика го објаснува насловот „Геолошки пресек”. Уметниот Давид Атанасоски

„ФРАГМЕНТИ“ на Башески претставена во НУЦК „Марко Цепенков“

„ФРАГМЕНТИ“ на Башески претставена во НУЦК „Марко Цепенков“

08.11.2019, Прилеп – Изминатиот петок, во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, се одржа јавно претставување на избрани дела од опусот на македонскиот скулптор Жарко Башески насловено „ФРАГМЕНТИ“ .Публиката имаше можност да види нови, но и постари дела на Башески, создавани во различни периоди од неговото творештво.

Изложба на скулптури во МКЦ на македонскиот скулптор Aлександар Eфтимовски

Изложба на скулптури во МКЦ на македонскиот скулптор Aлександар Eфтимовски

Изложба на скулптури „Фрагментум“ на академскиот скулптор Александар Ефтимовски ќе биде отворена во галеријата на Младинскиот Културен Центар (МКЦ) на 16-ти ноември со почеток од 19:30 часот. Името на оваа изложба доаѓа од латинското име „Фрагментум“ што буквално претставува конкретен дел, одделен од една целина. Истиот тој „фрагмент“ е секое едно

Изложба на скулптури во МКЦ на македонскиот скулптор Aлександар Eфтимовски

Изложба на скулптури во МКЦ на македонскиот скулптор Aлександар Eфтимовски

Изложба на скулптури „Фрагментум“ на академскиот скулптор Александар Ефтимовски ќе биде отворена во галеријата на Младинскиот Културен Центар (МКЦ) на 16-ти ноември со почеток од 19:30 часот. Името на оваа изложба доаѓа од латинското име „Фрагментум“ што буквално претставува конкретен дел, одделен од една целина. Истиот тој „фрагмент“ е секое едно