притисни ентер »

Димитров: Сите опции се во игра, правото на самоопределување не може да се оспори

Димитров: Сите опции се во игра, правото на самоопределување не може да се оспори

Embedded video for Димитров: Сите опции се во игра, правото на самоопределување не може да се оспори Преку интензивни дипломатски напори Македонија ќе се обиде да избегне крах во декември. Ќе биде поразително ако идентитетските  прашања станат пречка за старт на преговорите, бидејќи тие не се предвидени ниту во Договорот за добрососедство со Бугарија,

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите ќе се гордееме

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања (СЕП), порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите ќе се гордееме

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите ќе се гордееме

Ако македонскиот јазик е причина да не се одржи Меѓувладината конференција со ЕУ, јас сум ок со тоа, рече Димитров

Ако македонскиот јазик е причина да не се одржи Меѓувладината конференција со ЕУ, јас сум ок со тоа, рече Димитров

Логично е да очекуваме да следува Меѓувладина конференција, но ќе биде поразително ако идентитетските прашања станат проблем, рече вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо од Владата за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања, кажа дека во наредниот период

ВМРО-ДПМНЕ бара лидерска – Димитров: Никој не смее да го спори идентитетот

ВМРО-ДПМНЕ бара лидерска – Димитров: Никој не смее да го спори идентитетот

Македонскиот јазик е влезен во нашата лична карта, но и во документите и комуникацијата што Европската унија ја има со нас и со земјите членки, вели вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров. Оттука, нагласи тој, правото на самоопределување во 21 век не може да доаѓа од земја членка на Европската унија. Потсети дека одлуката Македонија да ги

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања (СЕП), порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите

По НАТО интеграцијата нема поголем предизвик од членството во ЕУ, смета Димитров

По НАТО интеграцијата нема поголем предизвик од членството во ЕУ, смета Димитров

Јас заедно со мојот тим ќе дадеме се од себе за нашата држава да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото со која сите ќе се гордееме потполно свесни за сите пречки и предизвици што ги има и што допрва ќе се појавуваат и надвор и дома од центри на моќта кои не им одговара ниту нашата борба, ниту нашата цел. Но, оваа е нашата

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања (СЕП), порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

(Видео) Димитров: Соседите мора да бидат свесни дека ќе имаме заеднички успех или заеднички дебакл

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров на денешната прес-конференција по повод мандатното писмо за мисијата и задачите на Секретаријатот за европски прашања (СЕП), порача дека како вршител на функцијата ќе даде се’ од себе за Северна Македонија да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото, со која сите

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Северна Македонија се подготвува за позитивно сценарио во однос на одржувањето на заедничката Меѓувладина конференција со Европската унија, се прават напори и се преземаат дипломатски активности во таа насока, порача денеска вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој не ја исклучува можноста во декември да не почне Меѓувладината

По НАТО интеграцијата нема поголем предизвик од членството во ЕУ, смета Димитров

По НАТО интеграцијата нема поголем предизвик од членството во ЕУ, смета Димитров

Јас заедно со мојот тим ќе дадеме се од себе за нашата држава да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото со која сите ќе се гордееме потполно свесни за сите пречки и предизвици што ги има и што допрва ќе се појавуваат и надвор и дома од центри на моќта кои не им одговара ниту нашата борба, ниту нашата цел. Но, оваа е нашата

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Се прават напори и се преземаат дипломатски активности во таа насока, порача денеска вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој не ја исклучува можноста во декември да не почне Меѓувладината конференција поради противење на соседна Бугарија, но напоменува дека евентуалниот неуспех, нема да биде само македонски, туку ќе биде пораз

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Северна Македонија се подготвува за позитивно сценарио во однос на одржувањето на заедничката Меѓувладина конференција со Европската унија, се прават напори и се преземаат дипломатски активности во таа насока, порача денеска вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој не ја исклучува можноста во декември да не почне Меѓувладината

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Северна Македонија се подготвува за позитивно сценарио во однос на одржувањето на заедничката Меѓувладина конференција со Европската унија, се прават напори и се преземаат дипломатски активности во таа насока, порача денеска вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој не ја исклучува можноста во декември да не почне Меѓувладината

По НАТО интеграцијата нема поголем предизвик од членството во ЕУ

По НАТО интеграцијата нема поголем предизвик од членството во ЕУ

– Јас заедно со мојот тим ќе дадеме се од себе за нашата држава да стане просперитетна европска демократија во која ќе владее правото со која сите ќе се гордееме потполно свесни за сите пречки и предизвици што ги има и што допрва ќе се појавуваат и надвор и дома од центри на моќта кои не им одговара ниту нашата борба, ниту нашата цел. Но, оваа е нашата

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Димитров: Официјалниот почеток на преговорите со ЕУ ќе биде или заеднички успех или заеднички неуспех

Македонија се подготвува за позитивно сценарио во однос на одржувањето на заедничката Меѓувладина конференција со Европската унија, се прават напори и се преземаат дипломатски активности во таа насока, порача денеска вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров. Тој не ја исклучува можноста во декември да не почне Меѓувладината конференција