Проблеми во врска: Како да се расправате подобро?

Сите двојки одвреме-навреме се соочуваат со проблеми и тоа е сосема нормално. Дури и се смета дека е здраво во врската повремено да се јавуваат несогласувања, но многу е важно да не се игнорираат проблемите, туку да се решаваат. Познатиот терапевт Џон Готман ги идзвојува овие четири најчести грешки при расправање со партнерот и нуди решенија како да