Јовановски и Николовски предводници на турнирот во Гази Баба

Теодор Јовановски и Кирил Николовски со по 4 поени од 4 партии беа најуспешните млади шахисти на турнирот организиран за децата од шаховската школа на ИМ Дејан Стојановски, а поддржана од ШК Алкалоид, која што функционира во Општина Гази Баба, од оваа година во ОУ „Наум Наумовски Борче“. Јовановски (14) и Николовски (10) на крајот изиграа и ревијален