притисни ентер »

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 лица се уапсени во немирите поттикнати од митингот на десничарската партија на Данска во населва во Копенхаген претежно населена со муслиманско население, пренесува „Спутник“. „”Уапсивме 23 лица во немирите што почнаа вчера и продолжија ноќта. Планираме да продолжиме со процедурите во врска со шестмина од привеените”, напиша полицијата

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 лица се уапсени во немирите поттикнати од митингот на десничарската партија на Данска во населва во Копенхаген претежно населена со муслиманско население, пренесува „Спутник“. „”Уапсивме 23 лица во немирите што почнаа вчера и продолжија ноќта. Планираме да продолжиме со процедурите во врска со шестмина од привеените”, напиша полицијата

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 лица се уапсени во немирите поттикнати од митингот на десничарската партија на Данска во населва во Копенхаген претежно населена со муслиманско население, пренесува „Спутник“. „”Уапсивме 23 лица во немирите што почнаа вчера и продолжија ноќта. Планираме да продолжиме со процедурите во врска со шестмина од привеените”, напиша полицијата

Приведени 23 лица во немири во мигрантски кварт во Данска

Приведени 23 лица во немири во мигрантски кварт во Данска

Данската полиција приведе 23 лица поради насилство, откако ултрадесничарски провокатор фрли копија од Куранот во воздух во мигрантски кварт во Копенхаген. Полицијата во Копенхаген соопшти дека се притворени осомничени кои стојат зад десетина запалени автомобили и контејнери за смет, воглавно во Ноеребро, мигрантски кварт во данскиот главен град. Немирите

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 лица се уапсени во немирите поттикнати од митингот на десничарската партија на Данска во населба во Копенхаген претежно населена со муслиманско население, пренесува „Спутник“. „”Уапсивме 23 лица во немирите што почнаа вчера и продолжија ноќта. Планираме да продолжиме со процедурите во врска со шестмина од привеените”, напиша полицијата

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Данската полиција приведе 23 лица поради насилство, откако ултрадесничарски провокатор фрли копија од Куранот во воздух во мигрантски кварт во Копенхаген. Полицијата во Копенхаген соопшти дека се притворени осомничени кои стојат зад десетина запалени автомобили и контејнери за смет, воглавно во Ноеребро, мигрантски кварт во данскиот главен град. Немирите

Данскиот десничар Палудан повторно го провоцираше муслиманското население

Данскиот десничар Палудан повторно го провоцираше муслиманското население

Лидерот на данската екстремна десничарска партија „Цврста Насока“, Расмус Палудан предизвика тензии во муслиманската населба во Копенхаген Лидерот на данската екстремна десничарска партија „Цврста Насока“, Расмус Палудан, предизвика тензии откако ја запали и ја фрли светата книга на муслиманите, Куранот, вчера во муслиманската населба Норебро во Копенхаген

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Данската полиција приведе 23 лица поради насилство, откако ултрадесничарски провокатор фрли копија од Куранот во воздух во мигрантски кварт во Копенхаген. Полицијата во Копенхаген соопшти дека се притворени осомничени кои стојат зад десетина запалени автомобили и контејнери за смет, воглавно во Ноеребро, мигрантски кварт во данскиот главен град. Немирите

Провокација со верската книга предизвика немири во Данска

Провокација со верската книга предизвика немири во Данска

Данската полиција приведе 23 лица поради насилство, откако ултрадесничарски провокатор фрли копија од Куранот во воздух во мигрантски кварт во Копенхаген. Полицијата во Копенхаген соопшти дека се притворени осомничени кои стојат зад десетина запалени автомобили и контејнери за смет, воглавно во Ноеребро, мигрантски кварт во данскиот главен град. Немирите

Немири во Копенхаген откако десничар фрли Коран во воздух во емигрантски кварт (ВИДЕО)

Немири во Копенхаген откако десничар фрли Коран во воздух во емигрантски кварт (ВИДЕО)

Данската полиција денес соопшти дека 23 лица се приведени поради насилство откако екстремен десничар-провокатор фрли во воздух примерок од коранот во емигрантски кварт во Копенхаген. Наведено е дека приведените луѓе се осомничени дека запалиле повеќе автомобили и контејнери во квартот Неребро. Немирите почнале кога Расмус Палудан, адвокат кој го брани

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Данската полиција приведе 23 лица поради насилство, откако ултрадесничарски провокатор фрли копија од Куранот во воздух во мигрантски кварт во Копенхаген. Полицијата во Копенхаген соопшти дека се притворени осомничени кои стојат зад десетина запалени автомобили и контејнери за смет, воглавно во Ноеребро, мигрантски кварт во данскиот главен град. Немирите

Дански десничар повторно го запали Коранот

Дански десничар повторно го запали Коранот

Расмус Палудан, водач на екстремно десничарската партија во Данска, Цврста насока, повторно запали примерок од светата муслиманска книга Коран(или Куран) и тоа во квартот Норберо каде претежно живее муслиманско население. Тој во знак на протест што муслиманските верници во петок молитвата ја извршуваат пред данскиот Параламент, го фрлал Коранот во

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Вкупно 23 лица приведени во немири во мигрантски кварт во Данска

Данската полиција приведе 23 лица поради насилство, откако ултрадесничарски провокатор фрли копија од Куранот во воздух во мигрантски кварт во Копенхаген. Полицијата во Копенхаген соопшти дека се притворени осомничени кои стојат зад десетина запалени автомобили и контејнери за смет, воглавно во Ноеребро, мигрантски кварт во данскиот главен град. Немирите

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 уапсени во Копенхаген по немирите на протестот на десничарската партија

Повеќе од 20 лица се уапсени во немирите поттикнати од митингот на десничарската партија на Данска во населва во Копенхаген претежно населена со муслиманско население, пренесува „Спутник“. „”Уапсивме 23 лица во немирите што почнаа вчера и продолжија ноќта. Планираме да продолжиме со процедурите во врска со шестмина од привеените”, напиша полицијата

Хаос во Данска: Десничар фрли Куран во воздух сред имигрантски камп

Хаос во Данска: Десничар фрли Куран во воздух сред имигрантски камп

Данската полиција приведе 23 лица поради насилство, откако еден десничар фрли копија од Куранот во воздух во имигрантскиот кварт во Копенхаген, Данска. Полицијата во Копнехаген соопшти дека притворените се осомничени и дека стојат зад десетина палења на автомобили и контејнери за ѓубре, воглавно во Норебро, имигрантски кварт во данската престолнина,