притисни ентер »

Еврокомесари со акции во големи корпорации

Еврокомесари со акции во големи корпорации

Хан е еден од комесарите што поседуваат акции во големи фирми Еврокомесарот за буџет, Јоханес Хан, поседува 2.200 акции во најголемиот австриски снабдувач на електрична енергија „Вербанд АГ“, додека компанијата активно лобира кај него за политики што ѝ одат во прилог. Хан ги има овие акции од 2014 година, кога првпат стана еврокомесар за проширување