притисни ентер »

Локалните жители одат боси насекаде - Интересни факти за Нов Зеланд

Локалните жители одат боси насекаде - Интересни факти за Нов Зеланд

Кога ќе ја погледнете картата на светот, Нов Зеланд се наоѓа речиси до Австралија. Но во реалноста, растојанието помеѓу државите е околу 4.000 километри. Нов Зеланд е навистина уникатна држава, па речиси секој што се преселил таму бил воодушевен од културата и навиките на луѓето. Во продолжение погледнете неколку интересни и необични факти за Нов Зеланд

Интересни факти за Нов Зеланд

Интересни факти за Нов Зеланд

ИЗВОР скопје24 | февруари 14, 2020 Нов Зеланд е навистина уникатна држава. Во продолжение погледнете неколку интересни и необични факти за Нов Зеланд што сигурно ќе ве изненадат: 1. Локалните жители сакаат да одат боси, и тоа не само дома. Секаде може да сретнете боси луѓе, во маркет, во трговски центар и на улица. 2. По пат ќе сретнете многу потсетници