притисни ентер »

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

Поради снежна бура во САД се затвораат училиштата

Поради снежна бура во САД се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

Поради снежна бура во САД се затвораат училиштата

Поради снежна бура во САД се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

Поради снежна бура во САД се затвораат училиштата

Поради снежна бура во САД се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

Празнично снежно невреме во САД, откажани 800 летови

Празнично снежно невреме во САД, откажани 800 летови

Ширум државата се откажани стотина летови, а голем број од патиштата се затворени. Според порталот „Flightaware“, откажани биле 800 летови во САД , додека повеќе од 7.100 летови се одложени или доцнеле, што направило додатни проблеми за враќањето дома на патниците кои, традиционално, патувале за време на Денот на благодарноста. Невремето се очекува

Снежната бура ги затвори училиштата на САД

Снежната бура ги затвори училиштата на САД

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

(ФОТО+ВИДЕО) Силно невреме во две земји на различни континенти

(ФОТО+ВИДЕО) Силно невреме во две земји на различни континенти

Снежно невреме ги зафати САД, а во Франција имаше поплави. Над еден милион луѓе на североистокот од САД, се соочија со силна бура која е прва за оваа сезона. Ширум државата се откажани се околу 800 летови, неколку илјади се одложени, а многу патишта се затворени. Повеќе од стотина летови се откажани во Чикаго, Сан Франциско, Њујорк и Бостон, а авион

Поради снежна бура се затвораат училишта во САД

Поради снежна бура се затвораат училишта во САД

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

Снежната бура ги затвори училиштата во САД

Снежната бура ги затвори училиштата во САД

Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат и вечерва. Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

Снежна бура во САД – се затвораат училиштата

Снежна бура во САД – се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата (ВИДЕО)

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата (ВИДЕО)

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

САД: Поради снежна бура се затвораат училиштата

Снежна бура ги затвори училиштата од Западна Вирџинија до Нова Англија во САД. Во некои делови на Западна Вирџинија се очекуваат од пет до 30 сантиметри снег, а во пет окрузи од утрово се затворени училиштата. Во Њу Хемпшир се затворени стотина училишта по ударот на првиот бран снежна бура, која донесе 15 сантиметри снег. Нови снежни врнежи се очекуваат

(ВИДЕО) Завеани до појас! Затрупани улици, откажани летови има и жртви

(ВИДЕО) Завеани до појас! Затрупани улици, откажани летови има и жртви

Стотици летови се откажани поради снежно невреме што погоди делови на САД. Најмногу летови се откажани во Сан Франциско, а критично е и во Њујорк и Њу Џерси. Во меѓувреме, повторно за сообраќај се отворени главните автопатишта во Вајоминг и Колорадо, еден ден откако невремето ги блокираше коловозите. Според официјални информации, досега во невремето

ПРАЗНИЧНО СНЕЖНО НЕВРЕМЕ: Во САД откажани 800 летови, додека 7.000 биле одложени (ВИДЕО)

ПРАЗНИЧНО СНЕЖНО НЕВРЕМЕ: Во САД откажани 800 летови, додека 7.000 биле одложени (ВИДЕО)

Невремето, кое започнало на западниот брег неколку дена пред Денот на благодарност, ќе трае до вторник, велат метеоролозите, пренесува Њујорк тајмс. Милион луѓе во североистокот во САД, вклучувајќи ги и оние кои се обиделе да се вратат дома по продолжениот празничен викенд и Денот на благодарност, се соочиле со првото значително силно невреме оваа

ВИДЕО: Снежна бура јазавеала Америка - откажани стотина летови, илјада луѓе заробени на аеродромите

ВИДЕО: Снежна бура јазавеала Америка - откажани стотина летови, илјада луѓе заробени на аеродромите

Стотици летови се откажани денеска во САД поради снежната бура, што им отежнува на лужето да се вратат дома после Денот на благодарноста. Сајтот за следење летови FlightAware пишува дека денеска во САД имало 506 откажани летови, а вчера 407. Најмногу откажани летови имало во Сан Франциско и Њу Џерси. Главните автопати во Вајоминг и Колорадо повторно

Силно невреме во САД, петгодишно дете загина во Аризона

Силно невреме во САД, петгодишно дете загина во Аризона

Силно невреме ги зафати САД, при што загинаа најмалку две лица, а предизвикани се и бројни сообраќајни пореметувања во воздушниот и патниот сообраќај. Меѓу загинатите е петгодишно дете во Аризона, кое загинало кога автомобилот во кој се наоѓало го однела бура, објави АП. Уште едно лице загина во невремето во јужна Дакота. Поради невремето доцнат многу