притисни ентер »

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија се соочува со необичен проблем: има повеќе куќи од жители кои би живееле во нив. Според податоците, во 2013 година во Јапонија имало 61 милион домови и 52 милиони домаќинства, а ситуацијата се повеќе се влошува. Бројот на населението во Јапонија се очекува да опадне од 127 милиони на околу 88 милиони до 2065 година велат од Националниот институт

Црна демографија: Се подаруваат куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Црна демографија: Се подаруваат куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија се соочува со необичен проблем: има повеќе куќи од жители што би живееле во нив. Според податоците, во 2013 година во Јапонија имало 61 милион домови и 52 милиони домаќинства, а ситуацијата сè повеќе се влошува. Бројот на населението во Јапонија се очекува да опадне од 127 милиони на околу 88 милиони до 2065 година, велат од Националниот институт

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија се соочува со необичен проблем: има повеќе куќи од жители кои би живееле во нив. Според податоците, во 2013 година во Јапонија имало 61 милион домови и 52 милиони домаќинства, а ситуацијата се повеќе се влошува. Бројот на населението во Јапонија се очекува да опадне од 127 милиони на околу 88 милиони до 2065 година велат од Националниот институт

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија се соочува со необичен проблем: има повеќе куќи од жители кои би живееле во нив. Според податоците, во 2013 година во Јапонија имало 61 милион домови и 52 милиони домаќинства, а ситуацијата се повеќе се влошува. Бројот на населението во Јапонија се очекува да опадне од 127 милиони на околу 88 милиони до 2065 година велат од Националниот институт

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија се соочува со необичен проблем: има повеќе куќи од жители кои би живееле во нив. Според податоците, во 2013 година во Јапонија имало 61 милион домови и 52 милиони домаќинства, а ситуацијата се повеќе се влошува. Бројот на населението во Јапонија се очекува да опадне од 127 милиони на околу 88 милиони до 2065 година велат од Националниот институт

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив

Јапонија подарува куќи бидејќи нема кој да живее во нив Јапонија се соочува со необичен проблем: има повеќе куќи од жители кои би живееле во нив. Според податоците, во 2013 година во Јапонија имало 61 милион домови и 52 милиони домаќинства, а ситуацијата се повеќе се влошува. Бројот на населението во Јапонија се очекува да опадне од 127 милиони на

Јапонија подарува 10 милиони куќи

Јапонија подарува 10 милиони куќи

Земјата на изгрејсонцето подарува или продава по симболична цена повеќе од 10 милиони куќи. Овие куќи инаку се нарекуваат „akiya“, што на јапонски значи „напуштено“ или „празно“. Куќите обично се наоѓаат во руралните делови на земјата и се напуштени откако претходните жители се иселиле во градовите во потрага по подобар живот. Важен проблем тука е