притисни ентер »

Лошиот холестерол е „тивок убиец“ ако навреме не се реагира

Лошиот холестерол е „тивок убиец“ ако навреме не се реагира

Холестеролот е масна супстанција која во најголем дел се произведува во телото. Ја создава црниот дроб од заситените масти внесени преку исхраната. Холестерол игра важна улога во функционирањето на секоја клетка во телото. Тој претставува и основна материја од која телото создава други потребни материи. Холестеролот има посебен транспортен систем за

Лошиот холестерол е „тивок убиец“ ако навреме не се реагира

Лошиот холестерол е „тивок убиец“ ако навреме не се реагира

Холестеролот е масна супстанција која во најголем дел се произведува во телото. Ја создава црниот дроб од заситените масти внесени преку исхраната. Холестерол игра важна улога во функционирањето на секоја клетка во телото. Тој претставува и основна материја од која телото создава други потребни материи. Холестеролот има посебен транспортен систем за

Лошиот холестерол е „тивок убиец“ ако навреме не се реагира

Лошиот холестерол е „тивок убиец“ ако навреме не се реагира

Небалансираноста на лошиот и добриот холесторол го зголемува ризикот од срцев и мозочен удар. Холестеролот е масна супстанција која во најголем дел се произведува во телото. Ја создава црниот дроб од заситените масти внесени преку исхраната. Холестерол игра важна улога во функционирањето на секоја клетка во телото. Тој претставува и основна материја