притисни ентер »

Потврдени затворските казни за нападот на Села

Потврдени затворските казни за нападот на Села

Скопска Апелација им ги потврди затворските казни на осудените за нападот на Зијадин Села во Собранието. Tие по добивањето на пресудата треба да добијат упатен акт за да одат во затвор од судија за извршување санкции. Судијката од Основниот суд Скопје 1, Славица Андреевска, минатата година обвинетите ги огласи за виновни, бидејќи со умисла се обиделе

Потврдени затворските казни за нападот на Села

Потврдени затворските казни за нападот на Села

Скопска Апелација им ги потврди затворските казни на осудените за нападот на Зијадин Села во Собранието. Tие по добивањето на пресудата треба да добијат упатен акт за да одат во затвор од судија за извршување санкции. Судијката од Основниот суд Скопје 1, Славица Андреевска, минатата година обвинетите ги огласи за виновни, бидејќи со умисла се обиделе

Апелација им ги потврди казните на напаѓачите на Зијадин Села

Апелација им ги потврди казните на напаѓачите на Зијадин Села

Скопска Апелација им ги потврди затворските казни на осудените за нападот на Зијадин Села во Собранието, потврдија од судот за „А1он“. Tие по добивањето на пресудата треба да добијат упатен акт за да одат во затвор од судија за извршување санкции. Судијката од Основниот суд Скопје 1, Славица Андреевска, лани обвинетите ги огласи за виновни бидејќи

Потврдени затворските казни за нападот на Села

Потврдени затворските казни за нападот на Села

Скопска апелација им ги потврди затворските казни на осудените за нападот на Зијадин Села во Собранието. Tие по добивањето на пресудата треба да добијат упатен акт за да одат во затвор од судија за извршување санкции. Судијката од Основниот суд Скопје 1, Славица Андреевска, минатата година обвинетите ги огласи за виновни, бидејќи со умисла се обиделе

Потврдени казните за напаѓачите на Села

Потврдени казните за напаѓачите на Села

Скопска Апелација им ги потврди затворските казни на осудените за нападот на Зијадин Села во Собранието, дознава Макфакс . Според пресудата, обвинетите со умисла се обиделе го убијат пратеникот. Најголема казна од 13,6 години доби Никола Војминовски, а Кире Георгиевски и Александар Јаневски-Тошта добија по 13 години затвор. По десет години и шест месеци