притисни ентер »

Со измама земал пари од пензионери

Со измама земал пари од пензионери

Гевгелиската полиција на 15 јануари уапсила 51-годишен жител на овој град кој извршил кривични дела измама, лажно претставувајќи се како теренски работник во ПИОМ Скопје. Како што информираат од МВР, изминатиов период тој довел во заблуда поголем број граѓани, барајќи од нив да уплатат од 1.700 до 4.000 денари, а со цел да подигнат парични средства

Уапсен гевгеличанец кој лажно се претставувал како работник на ПИОМ

Уапсен гевгеличанец кој лажно се претставувал како работник на ПИОМ

Полицијата приведе 48-годишен гевгеличанец за неколку дела „измама“. На 15.01.2020 во 18.45 часот во Гевгелија бил лишен од слобода И.П.(41) од Гевгелија, поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик. Пријавениот, во неколку наврати во изминатиот период, извршил кривични дела „измама“,

По пријава од последната жртва пронајден измамникот кој ветувал исплата на пензии за починати

По пријава од последната жртва пронајден измамникот кој ветувал исплата на пензии за починати

Embedded video for По пријава од последната жртва пронајден измамникот кој ветувал исплата на пензии за починати Полицијата синоќа го успаси измамникот кој барал пари и трансакциски сметки од граѓани за наводно да им врати заостанати пензии на нивни блиски. Според информации на Сител гевгеличанецот на 41 годишна возраст лишен е од слобода околу 19

ДРЗОК ИЗМАМНИК: Глумел теренски вработен во ПИОМ и нудел пари од сметката на Фондот во замена за малку ќеш

ДРЗОК ИЗМАМНИК: Глумел теренски вработен во ПИОМ и нудел пари од сметката на Фондот во замена за малку ќеш

На 15.01.2020 во 18.45 часот во Гевгелија бил лишен од слобода И.П.(41) од Гевгелија, поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик. Пријавениот, во неколку наврати во изминатиот период, извршил кривични дела „измама“, лажно претставувајќи се и како З.Ј., наводно вработен како теренски

ДРЗОК ИЗМАМНИК: Глумел теренски вработен во ПИОМ и нудел пари од сметката на Фондот во замена за малку ќеш

ДРЗОК ИЗМАМНИК: Глумел теренски вработен во ПИОМ и нудел пари од сметката на Фондот во замена за малку ќеш

На 15.01.2020 во 18.45 часот во Гевгелија бил лишен од слобода И.П.(41) од Гевгелија, поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик. Пријавениот, во неколку наврати во изминатиот период, извршил кривични дела „измама“, лажно претставувајќи се и како З.Ј., наводно вработен како теренски

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Измамникот кој изнудувал пари од семејства кои наводно имале можност да подигнат парични средства од ПИОМ од три до седум илјади и петстототини евра по разни основи, вчера вечерта е уапсен во Гевгелија. Поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик, полицијата го лишила од слобода И.П

Лажно се претставувал како теренски работник на ПИОМ и со измама земал пари од пензионери

Лажно се претставувал како теренски работник на ПИОМ и со измама земал пари од пензионери

Гевгелиската полиција на 15  јануари уапсила 51-годишен жител на овој град кој извршил кривични дела измама, лажно претставувајќи се како теренски работник во ПИОМ Скопје. Како што информираат од МВР, изминатиов период тој довел во заблуда поголем број граѓани, барајќи од нив да уплатат од 1.700 до 4.000 денари, а со цел да подигнат парични средства

Лажно се претставувал како теренски работник на ПИОМ и со измама земал пари од пензионери

Лажно се претставувал како теренски работник на ПИОМ и со измама земал пари од пензионери

Гевгелиската полиција на 15  јануари уапсила 51-годишен жител на овој град кој извршил кривични дела измама, лажно претставувајќи се како теренски работник во ПИОМ Скопје. Како што информираат од МВР, изминатиов период тој довел во заблуда поголем број граѓани, барајќи од нив да уплатат од 1.700 до 4.000 денари, а со цел да подигнат парични средства

Лажно се претставувал како теренски работник на ПИОМ и со измама земал пари од пензионери

Лажно се претставувал како теренски работник на ПИОМ и со измама земал пари од пензионери

Гевгелиската полиција на 15. јануари уапсила 51-годишен жител на овој град кој извршил кривични дела измама, лажно претставувајќи се како теренски работник во ПИОМ Скопје. Како што информираат од МВР, изминатиов период тој довел во заблуда поголем број на граѓани, барајќи од нив да уплатат од 1.700 до 4.000 денари, а со цел да подигнат парични средства

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Измамникот кој изнудувал пари од семејства кои наводно имале можност да подигнат парични средства од ПИОМ од три до седум илјади и петстототини евра по разни основи, вчера вечерта е уапсен во Гевгелија. Поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик, полицијата го лишила од слобода И.П

Полицијата го пронајде измамникот од Гевгелија кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го пронајде измамникот од Гевгелија кој ветуваше враќање заостанати пензии

Струмица, 16 јануари 2020 (МИА )- Измамникот кој изнудувал пари од семејства кои наводно имале можност да подигнат парични средства од ПИОМ од три до седум илјади и петстототини евра по разни основи, вчера вечерта е уапсен во Гевгелија. Поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик, полицијата

Полицијата го уапси измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го уапси измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го уапси измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии Измамникот кој изнудувал пари од семејства кои наводно имале можност да подигнат парични средства од ПИОМ од три до седум илјади и петстототини евра по разни основи, вчера вечерта е уапсен во Гевгелија. Поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“

Чувал повеќе сим картички, списоци на броеви: Уапсен измамникот кој бараше пари за да „враќа“ стари пензии

Чувал повеќе сим картички, списоци на броеви: Уапсен измамникот кој бараше пари за да „враќа“ стари пензии

Полицијата го уапси четириесет и едногодишниот измамник И.П од Гевгелија кој им се јавуваше на граѓани со тврдење дека може да им среди да им се вратат заостанати пензии за што од нив барал соодветен паричен надомест. Од струмичката полиција денеска известија дека тој претставувајќи се како теренски работник на ПИОМ од Гевгелија барал од потенцијалните

Уапсен е измамникот што на сметка на ПИОМ барал пари за да враќа пензии од починати

Уапсен е измамникот што на сметка на ПИОМ барал пари за да враќа пензии од починати

Приведен е измамникот кој лажно претставувајќи се дека е вработен во ПИОМ им земал на граѓани по околу 2.000 денари за да им врати пари кои не им биле исплатени како пензии на нивни блиски кои биле починати, потврдува МВР за Плусинфо. Станува збор за гевеличанец кај кого полициските службеници при извршен претрес во неговиот дом нашле и одзелеле телефонски

УАПCEН ГЕВГЕЛИЧАНЕЦ: Се претставувал како вработен во ПИОМ и со измама одзел пари од поголем број граѓани

УАПCEН ГЕВГЕЛИЧАНЕЦ: Се претставувал како вработен во ПИОМ и со измама одзел пари од поголем број граѓани

На 15.01.2020 во 18.45 часот во Гевгелија бил лишен од слобода И.П.(41) од Гевгелија, поради постоење основи на coмнение дека е сторител на kpивично дело „измама“ по член 247 од Kpивичниот зaконик. Пpијавениот, во неколку наврати во изминатиот период, извршил kpивични дела „измама“, лaжно претставувајќи се и како З.Ј., наводно вработен како теренски

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Измамникот кој изнудувал пари од семејства кои наводно имале можност да подигнат парични средства од ПИОМ од три до седум илјади и петстототини евра по разни основи, вчера вечерта е уапсен во Гевгелија. Поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик, полицијата го лишила од слобода И.П

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

– Измамникот кој изнудувал пари од семејства кои наводно имале можност да подигнат парични средства од ПИОМ од три до седум илјади и петстототини евра по разни основи, вчера вечерта е уапсен во Гевгелија. Поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик, полицијата го лишила од слобода И

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Полицијата го пронајде измамникот кој ветуваше враќање заостанати пензии

Измамникот кој изнудувал пари од семејства кои наводно имале можност да подигнат парични средства од ПИОМ од три до седум илјади и петстототини евра по разни основи, вчера вечерта е уапсен во Гевгелија. Поради постоење основи на сомнение дека е сторител на кривично дело „измама“ по член 247 од Кривичниот законик, полицијата го лишила од слобода И.П