притисни ентер »

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај ги обвини високите претставници на Европската Унија, еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан и шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, дека со нивните изјави за корекција на границата меѓу Косово и Србија, на Унијата и на Балканот им изгубиле цела една година, јави дописникот на МИА

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај ги обвини високите претставници на Европската Унија, еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан и шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, дека со нивните изјави за корекција на границата меѓу Косово и Србија, на Унијата и на Балканот им изгубиле цела една година, јави дописникот на МИА

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај ги обвини високите претставници на Европската Унија, еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан и шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, дека со нивните изјави за корекција на границата меѓу Косово и Србија, на Унијата и на Балканот им изгубиле цела една година, јави дописникот на МИА

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај ги обвини високите претставници на Европската Унија, еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан и шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, дека со нивните изјави за корекција на границата меѓу Косово и Србија, на Унијата и на Балканот им изгубиле цела една година, јави дописникот на МИА

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај ги обвини високите претставници на Европската Унија, еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан и шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, дека со нивните изјави за корекција на границата меѓу Косово и Србија, на Унијата и на Балканот им изгубиле цела една година, јави дописникот на МИА

Хан:Договорот од Преспа пример за решавање спорови

Хан:Договорот од Преспа пример за решавање спорови

Еврокомесарот Јоханес Хан се надева дека Договорот од Преспа како решение на долгогодишен спор може да послужи како пример за решавање на проблемите на Балканот вклучувајќи го и, како што вели, „застојот “ во дијалогот меѓу Србија и Косово, кој е предизвикан од царинските такси. Решавањето на трговското прашање стана предуслов за рестартирање на договорот

Хан повторно со чувствителен предлог за решение на спорот меѓу Косово и Србија

Хан повторно со чувствителен предлог за решение на спорот меѓу Косово и Србија

Еврокомесарот Јоханес Хан по неговата посета во САД коментираше за можните решенија меѓу Косово и Србија Еврокомесарот за проширување, Јоханес Хан беше на посета во САД минатата недела за да дискутира со Вашингтон во врска со Блискиот Исток, Украина и Западен Балкан. Меѓудругото, Хан коментираше за „корекција на границите“ како можно решение за спорот

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Харадинај: Могерини и Хан им изгубија една година на ЕУ и Балканот со изјавите за границата

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај ги обвини високите претставници на Европската Унија, еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан и шефицата на дипломатијата на ЕУ, Федерика Могерини, дека со нивните изјави за корекција на границата меѓу Косово и Србија, на Унијата и на Балканот им изгубиле цела една година, јави дописникот на МИА