притисни ентер »

Хрватска во изминатите десет години загубила 500.000 работоспособни лица

Хрватска во изминатите десет години загубила 500.000 работоспособни лица

Дека состојбата е алармантна веќе подолг период предупредува и приватниот сектор, а најголемиот проблем се појавува токму за време на туристичката сезона. Хрватска во изминатите десет години, од 2008 до 2018 година, загубила 500.000 работоспособни луѓе. Како што објаснува Даворко Видовиќ, советник за работна политика и вработување во Хрватската стопанска

Хрватска за 10 години ја напуштиле 300.000 работници

Хрватска за 10 години ја напуштиле 300.000 работници

Околу 40.000 странци работеа само во Хрватска минатата година, додека беа издадени вкупно 65.000 дозволи. Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ,

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

За 10 години Хрватска загуби половина милион луѓе  работна сила

За 10 години Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

50 Споделувања Share Tweet Советникот за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК), Даворко Видовиќ тврди дека Хрватска изгубил 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Пренесува МИА. Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент

На Хрватска и фалат работници: Лани во оваа земја работеле 40 000 странци

На Хрватска и фалат работници: Лани во оваа земја работеле 40 000 странци

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

– Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

За 10 години Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

За 10 години Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Хрватска изгуби 500.000 луѓе работна сила во текот на изминатите десет години, од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено стареење

Хрватска ИЗГУБИ ПОЛА МИЛИОН луѓе работна сила ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ

Хрватска ИЗГУБИ ПОЛА МИЛИОН луѓе работна сила ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

За една декада Хрватска загуби половина од работната сила

За една декада Хрватска загуби половина од работната сила

Приватниот сектор исто така предупредува дека состојбата е алармантна веќе некое време, а најголемиот проблем се јавува токму во текот на туристичката сезона. Во текот на изминатите десет години (2008-2018), Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Хрватска ИЗГУБИ ПОЛА МИЛИОН луѓе работна сила ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ

Хрватска ИЗГУБИ ПОЛА МИЛИОН луѓе работна сила ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Хрватска за 10 години ја напуштиле 300 илјади работници

Хрватска за 10 години ја напуштиле 300 илјади работници

Околу 40.000 странци работеа само во Хрватска минатата година, додека беа издадени вкупно 65.000 дозволи. Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ,

Хрватска го губи работоспособното население – ќе увезува работна сила

Хрватска го губи работоспособното население – ќе увезува работна сила

Хрватска ја губи работната сила, а во периодот 2008-2018 остана без 500.000 работоспособно население, тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Спокред Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 300.000 ја напуштиле Хрватска како мигранти во други земји, а 200.000 заминале по природен

ВЛЕЗОТ ВО ЕУ ЈА ЗАСИЛИ МИГРАЦИЈАТА: Од 2008 до 2018 г. од Хрватска се иселиле 300.000 луѓе

ВЛЕЗОТ ВО ЕУ ЈА ЗАСИЛИ МИГРАЦИЈАТА: Од 2008 до 2018 г. од Хрватска се иселиле 300.000 луѓе

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Трајно се иселиле: Хрватска загуби половина милион работници за десет години

Трајно се иселиле: Хрватска загуби половина милион работници за десет години

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници, дури 200.000 од работниот контингент заминале по природен пат, имено

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Како што објаснува Видовиќ, од вкупно половина милион работници,

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Од 2008 до 2018 година Хрватска загуби половина милион луѓе работна сила

Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година. Тоа го тврди Даворко Видовиќ, советник за труд и политика за вработување во Хрватската стопанска комора (ХСК). Загреб, 16 јануари 2020 (МИА) – Хрватска изгуби 500.000 луѓе во работна сила во текот на изминатите десет години од 2008 до 2018 година