притисни ентер »

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ. Во сумата за основните животни потреби на едно семејство вклучени се трошоците за храна, за сметки, за превоз

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ. Во сумата за основните животни потреби на едно семејство вклучени се трошоците за храна, за сметки, за превоз

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство потребни се 530 евра

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство потребни се 530 евра

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ). Во сумата за основните животни потреби на едно семејство вклучени се трошоците за храна, за сметки, за превоз

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ. Во сумата за основните животни потреби на едно семејство вклучени се трошоците за храна, за сметки, за превоз

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ. Во сумата за основните животни потреби на едно семејство вклучени се трошоците за храна, за сметки, за превоз

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

ССМ: За основните трошоци на четиричлено семејство му се потребни 530 евра

На едно четиричлено семејство за да ги задоволи основните животни трошоци, во јули годинава, му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат податоците за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ. Во сумата за основните животни потреби на едно семејство вклучени се трошоците за храна, за сметки, за превоз

Koлку пари му требаат на четиричлено семејство за да го истурка месецот?

Koлку пари му требаат на четиричлено семејство за да го истурка месецот?

За 4-члено семејство основните животни трошоци се 531 евро. Ова го покажуваат најновите податоци за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикатите на Македонија, ССМ. Во сумата за основните животни потреби на едно семејство вклучени се трошоците за храна, за сметки, за превоз и за здравје, при што најголем дел од семејниот буџет

ССМ: Основните животни трошоци за 4-члено семејство се 531 евро

ССМ: Основните животни трошоци за 4-члено семејство се 531 евро

Во јули годинава на едно четиричлено семејство за задоволување на основните животни трошоци му биле потребни во просек 531 евро. Околу 70 отстоод вработените во Македонија земаат минимална плата од 12.507 денари (203 евра). Ова го покажуваат најновите податоци за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот на синдикатите на Македонија, ССМ

531 евро месечно се потребни за основни животни потребни, анализира ССМ

531 евро месечно се потребни за основни животни потребни, анализира ССМ

За  четиричлено семејство во јули годинава да ги покрие основните животни потреби му биле потребни во просек 531 евро, покажуваат најновите податоци за минималната кошничка кои ги подготвува Сојузот на синдикатите на Македонија ( ССМ ). Најмногу едно четиричлено семејство троши за исхрана 13.574 денари, за сметки за домување 10.409 денари, за хигиена

За живот во Македонија месечно се потребни две ипол просечни плати

За живот во Македонија месечно се потребни две ипол просечни плати

За задоволување на основните животни трошоци на едно четиричлено македонско семејство во јули годинава му биле потребни во просек 531 евро. Или две ипол минимални плати од по 12.507 денари, 203 евра, колку што земаат околу 70 отсто од вработените во државава. Тоа го покажуваат најновите податоци за минималната кошничка кои ги подготвува месечно Сојузот

Имате ли 530 евра месечно за основни трошоци?

Имате ли 530 евра месечно за основни трошоци?

За да ги задоволи основните потреби во текот на едномесечен период, на четиричлено семејство му е потребен буџет од 32.653 денари. Толкава е вредноста на синдикалната минимална кошница за месец јули, што ја пресмета Сојузот на синдикати. За што се неопходни овие пари? Според ССМ најмногу од сумата, 13.574 денари одат за храна и пијалоци, по што следуваат

СИРОМАШТИЈА: За преживување требаат 531, а просечна плата е само 411 евра

СИРОМАШТИЈА: За преживување требаат 531, а просечна плата е само 411 евра

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува Сојузот на синдикати на Македонија покажуваат минимален раст на трошоците во однос на лани, истиот месец,

СИРОМАШТИЈА: За преживување требаат 531, а просечна плата е само 411 евра

СИРОМАШТИЈА: За преживување требаат 531, а просечна плата е само 411 евра

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува Сојузот на синдикати на Македонија покажуваат минимален раст на трошоците во однос на лани, истиот месец,

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува Сојузот на синдикати на Македонија покажуваат минимален раст на трошоците во однос на лани, истиот месец ,

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра!

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра!

И натаму, најголем дел од семејниот буџет се троши за храна и за сметки, кои заедно имаат удел од 73,45% во потрошувачката кошница. Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра !

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра !

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува Сојузот на синдикати на Македонија покажуваат минимален раст на трошоците во однос на лани, истиот месец ,

За основни трошоци во јули биле потребни 531 евра

За основни трошоци во јули биле потребни 531 евра

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби, на едно семејство му биле потребни 531 евра – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува Сојузот на синдикати на Македонија покажуваат минимален раст на трошоците во однос на лани, истиот месец

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра !

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра !

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува Сојузот на синдикати на Македонија покажуваат минимален раст на трошоците во однос на лани, истиот месец , пренесува

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

АНАЛИЗА: Цени и стандард: во јули за основни трошоци биле потребни 531 евра

Во јули, за да ги задоволи основните животни потреби на едно семејство му биле потребни 531 евро – сума во која се вклучени трошоците за храна, за сметки, за превоз, за здравје. Новите податоци за Минималната синдикална кошница што ги објавува Сојузот на синдикати на Македонија покажуваат минимален раст на трошоците во однос на лани, истиот месец ,