притисни ентер »

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во четвртото тримесечје од 2019 година вкупно се откупени и  продадени земјоделски производи во вредност од 7,886 милијарди денари или за 35,3 отсто повеќе во однос на истиот период од претходната година. Според податоците на Државниот завод за статистика, кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Според податоците на Државниот завод за статистика, кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 47,1  отсто, а кај продажбата на земјоделски производи од сопствено производство има зголемување за 10,1 процент. Зголемување на откупот и продажбата на земјоделски производи има кај индустриските растенија,

Во четвртото тримесечје од 2019 година за 35,3 отсто повеќе продажбата на земјоделски производи

Во четвртото тримесечје од 2019 година за 35,3 отсто повеќе продажбата на земјоделски производи

Во четвртото тримесечје од 2019 година вкупно се откупени и продадени земјоделски производи во вредност од 7,886 милијарди денари или за 35,3 отсто повеќе во однос на истиот период од претходната година. Според податоците на Државниот завод за статистика, кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Во четвртото тримесечје од 2019 година вкупно се откупени и  продадени земјоделски производи во вредност од 7,886 милијарди денари или за 35,3 отсто повеќе во однос на истиот период од претходната година. Според податоците на Државниот завод за статистика, кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во четвртото тримесечје од 2019 година вкупно се откупени и  продадени земјоделски производи во вредност од 7,886 милијарди денари или за 35,3 отсто повеќе во однос на истиот период од претходната година. Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Во четвртото тримесечје од 2019 година вкупно се откупени и  продадени земјоделски производи во вредност од 7,886