Арсим Зеколи: Сетете се на иницијативите на Али за БалканБенелукс (2012)

Сетете се на иницијативите на Али за БалканБенелукс (2012) за да ја разберете логиката и контекстот за Мини Шенген. Иницијативата на АА се роди како последица на стеснетиот терен на ДУИ поради политиките на Грујо. Али сакаше да избегне од тесното ширејќи го теренот за игра. Истата ситуација е пресликана денес за Заев и Рама, на кои им е стеснет просторот