притисни ентер »

Села: Време е да се создаде држава за сите

Села: Време е да се создаде држава за сите

Претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, оствари средба со жителите на Черкези, Куманово, пред кои ја промовира програмата „Држава за сите“ на коалицијата „Сега е време“. Села истакна дека државата досега била еднострана, така што, како што кажа, време е да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат подеднакви. Според

Села: Време е да се создаде држава за сите

Села: Време е да се создаде држава за сите

Претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, оствари средба со жителите на Черкези, Куманово, пред кои ја промовира програмата „Држава за сите“ на коалицијата „Сега е време“. Села истакна дека државата досега била еднострана, така што, како што кажа, време е да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат подеднакви. Според

Села: Време е да се создаде држава за сите

Села: Време е да се создаде држава за сите

Претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, оствари средба со жителите на Черкези, Куманово, пред кои ја промовира програмата „Држава за сите“ на коалицијата „Сега е време“. Села истакна дека државата досега била еднострана, така што, како што кажа, време е да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат подеднакви. Според

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села на средба со жителите на кумановското село Черкези. – Ние се соочуваме со ситуација што доаѓа еднаш на четири години и затоа треба да се зборува за тоа. Има многу партиски функционери кои доаѓаат и се обидуваат да ја

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Државата досега беше еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат еднакви. Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села на средба со жителите на кумановското село Черкези. – Ние се соочуваме со ситуација што доаѓа

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Државата досега беше еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат еднакви. Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села на средба со жителите на кумановското село Черкези. – Ние се соочуваме со ситуација што доаѓа

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Тој, исто така, повика да не биде исклучен ниту еден Албанец, туку сите заедно да разговараат меѓусебно за политичката понуда што ја нудат Алијансата за Албанците и Алтернатива. Државата досега беше еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат еднакви. Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да

Села: Политичката моќ на лидерите се мери во девет часот навечер на денот на изборите

Села: Политичката моќ на лидерите се мери во девет часот навечер на денот на изборите

Претседателот на Алијансата за Албанците Зијадин Села денес во Черкези, Куманово ја претстави програмата „Држава за сите“ на коалицијата „Сега е време“. Според Села, државата досега била еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат подеднакви. „Ние се соочуваме со ситуација што доаѓа еднаш на четири години

Села: Ова не е заедничко општество за сите, илјадници албански деца учат македонски јазик

Села: Ова не е заедничко општество за сите, илјадници албански деца учат македонски јазик

Државата досега беше еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат еднакви. Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави претседателот на Алијансата за Албанците, Зијадин Села на средба со жителите на кумановското село Черкези. – Ние се соочуваме со ситуација што доаѓа

Села: Држава за сите,

Села: Држава за сите,

Државата досега била еднострана, сега е време да се создаде држава за сите, каде сите ќе се чувствуваат подеднакви, а тоа може да се направи на денот кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави денеска Зијадин Села, претедателот на Алијансата за Албанците на средбата со жителите на Черкези, Куманово. Села ја претстави програмата „Држава

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Куманово, 29 јуни 2020 () – Државата досега беше еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат еднакви. Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села на средба со жителите на кумановското село Черкези. – Ние се соочуваме

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Села: Албанците со години веруваа, но секогаш беа разочарани од албанските политички партии

Куманово, 29 јуни 2020 () – Државата досега беше еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат еднакви. Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села на средба со жителите на кумановското село Черкези. – Ние се соочуваме

Села: Време е да се создаде држава за сите

Села: Време е да се создаде држава за сите

Државата досега беше еднострана, така што е време да се создаде држава за сите, каде што сите ќе се чувствуваат еднакви. Денот на гласање е ден кога граѓаните имаат моќ да ја направат промената, изјави претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села на средба со жителите на кумановското село Черкези. – Ние се соочуваме со ситуација што доаѓа

Алијанса за Албанците: Отварање на изборниот штаб Черкези-Куманово

Алијанса за Албанците: Отварање на изборниот штаб Черкези-Куманово

Во продолжение на средбите со граѓаните, денес Претседателот на Алијансата за Албанците Зиадин Села оствари средба со жителите на Черкези, Куманово, пред кои ја откри целта на програмата „Држава за сите“ на коалицијата „Сега е време“. Во овој поглед, претседателот Села истакна дека државата досега била еднострана, така што е време да се создаде држава

Етноцентризмот старо-нов рецепт за лов на албанските гласови

Етноцентризмот старо-нов рецепт за лов на албанските гласови

Фото: Игор Бансколиев Анахрона реторика кај албанските партиски лидери Во албанскиот партиско-политички кампус трката по гласовите и во оваа кампања, како по некое непишано правило со рецидиви од минатото, започна со силна етноцентристичка реторика. Во ситуација кога нашата земја е неприкосновен лидер во однос на високите стандарди за правата на малцинствата,