притисни ентер »

Русија влезе во финалето на „Песна на Евровизија-2019“

Русија влезе во финалето на „Песна на Евровизија-2019“

Рускиот пејач Сергеј Лазарев, кој годинава ја претставува Русија на натпреварот „Песна на Евровизија“ во Тел Авив, успешно настапи во второто полуфинале што се одржа на 16 мај. Оваа година Русија е претставена со песната «Scream». За изведувачот Сергеј Лазарев ја напишаа познатиот руски пејач и композитор Филип Киркоров во коавторство со грчкиот композитор