притисни ентер »

30% пад на индустриското производство во мај

30% пад на индустриското производство во мај

Embedded video for 30% пад на индустриското производство во мај Пад од 27% на индустриското производство во мај, споредено со истиот месец лани. Според податоците што ги објави Државната статистика, падот во одредени сектори достигнува дури 60%. Таква е состојбата во кожната индустрија, како и производство и поправка на машини и опрема. Преполовено

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Во мај пад на индустриското производство од 27 отсто

Во мај пад на индустриското производство од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2 отсто на годишно ниво, објави Државиот завод за статистика. Според објавените податоци во мај 2020, во споредба со април 2020 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Кризата го зема данокот – индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Кризата го зема данокот – индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Пад на цените на индустриските производи на месечно ниво

Пад на цените на индустриските производи на месечно ниво

Продажните цени на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите трајни производи за широка потрошувачка за 0,3 отсто и нетрајни производи за широка потрошувачка за 0,8 отсто. Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2  отсто

Индустриското производство вележи рекорден пад од 27 отсто во мај годинава

Индустриското производство вележи рекорден пад од 27 отсто во мај годинава

Од почетокот на годинава до мај во однос на истиотј период минатата годиназабележано е намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година, во однос на мај 2019 година, бележи опаѓање од 4,3 отсто, во секторот преработувачка

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2  отсто на годишно ниво, објави Државиот завод за статистика. Според објавените податоци во мај 2020, во споредба со април 2020 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Скопје, 29 јуни 2020 () – Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2  отсто на годишно ниво, објави Државиот завод за статистика. Според објавените податоци во мај 2020, во споредба со април 2020 година, продажните цени на производителите на

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Скопје, 29 јуни 2020 () – Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење

Пад на индустријата во Македонија за 27 отсто во мај

Пад на индустријата во Македонија за 27 отсто во мај

Според податоците на Државниот завод за статистика, падот на индустриското производство во мај 2020 година, во однос на мај 2019 година, изнесува 27 отсто. Преработувачка индустрија бележи опаѓање од 32.1.% отсто, а во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација има пад од 14.6 проценти. Намалувањето во секторот преработувачка

Пад од 27 отсто на индустриското производство во мај

Пад од 27 отсто на индустриското производство во мај

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Цените на производителите на индустриските производи пониски на месечно, повоски на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во мај годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво и повисоки за 0,2  отсто на годишно ниво, објави Државиот завод за статистика. Според објавените податоци во мај 2020, во споредба со април 2020 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување од 14,4 отсто. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика, гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во мај 2020 година,