Лимонот е едно од најздравите овошја, но од него можете и да се разболите

Ако пиете премногу лимонада, можно е да ве мачи жиговина, односно киселини во желудникот, па затоа внимавајте. Кога ќе кажеме лимон, првата мисла е здравјето. Ова овошје е полно со витамин Ц, добро е за варење, за зајакнување на имунитетот, детоксикација, за тонусот на кожата. Сепак, некои студии велат дека лимонот, а особено лимонадата предизвикуваат