Познат е изгледот на новиот електричен Фолксваген (ФОТО)

Дизајнерот Клебер Силва го понуди својот предлог , кој е во согласност со барањата на пазарот на електрични авотмобили . И не згреши. Без ниеден произведен модел и само со најава за изгледот на дизајнот , веќе има 15 000 нарачки. Моделот ќе се продава за помалку од 40 000 евра. Дури откако ќе се продаде првата серија од 30 000 примероци , од германскиот