притисни ентер »

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019“, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019"

Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019"

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019", што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019“, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Почнува деветтата ликовна колонија во Љубанци

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019“, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни уметници ќе учествуваат Данчо Ордев, Илија Богоевски, Владимир Лазоски, Ристо Андреев, Боро Арсовски, Ели Чочова, Мирослав Славковиќ, Харалампие Манчев, Станко Ѓорѓиев… На ликовната

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше отворена изложба на дела од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија. На изложбата се претставени 22 дела кои се само дел од изработените од учесниците на оваа колонија вo 2018 година, односно Жарко Јакимовски, Боро Арсовски, Илбер Зулфаќири, Ферудин Ишман од Северен Кипар, Снежана Гроздановиќ од Србија

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

Во Ликовниот салон во Велес синоќа беше отворена изложба на дела од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија. На изложбата се претставени 22 дела кои се само дел од изработените од учесниците на оваа колонија вo 2018 година, односно Жарко Јакимовски, Боро Арсовски, Илбер Зулфаќири, Ферудин Ишман од Северен Кипар, Снежана Гроздановиќ од Србија

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

В о Ликовниот салон во Велес синоќа беше отворена изложба на дела од 2 5 . Интернационална кичевска ликовна колонија. На изложбата се претставени 22 дела кои се само дел од изработените од учесниците на оваа колонија в o 2018 година, односно Жарко Јакимовски, Боро Арсовски, Илбер Зулфаќири, Ферудин Ишман од Северен Кипар, Снежана Гроздановиќ од Србија

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

Во Велес отворена изложба од 25. Интернационална кичевска ликовна колонија

В о Ликовниот салон во Велес синоќа беше отворена изложба на дела од 2 5 . Интернационална кичевска ликовна колонија. На изложбата се претставени 22 дела кои се само дел од изработените од учесниците на оваа колонија в o 2018 година, односно Жарко Јакимовски, Боро Арсовски, Илбер Зулфаќири, Ферудин Ишман од Северен Кипар, Снежана Гроздановиќ од Србија

Тројца гостиварски уметници во Њујорк на заедничка изложба „Фрагменти од Балканот“

Тројца гостиварски уметници во Њујорк на заедничка изложба „Фрагменти од Балканот“

Тројца гостиварски уметници утре ќе се претстават пред публиката во Њујорк со ликовни дела и фотографии на изложбата „Фрагменти од Балканот“. Во галеријата MC Gallery, ликовните уметници Сафет Спахиу и Башким Меџити и фотографот Осман Демири ќе изложат триесетина дела од нивните последни опуси. Во највата на настанот се наведува дека концептот на изложбата