притисни ентер »

Доктор Проценко: „Русија мора да биде подготвена за италијански развој на настаните“

Доктор Проценко: „Русија мора да биде подготвена за италијански развој на настаните“

„Денес имаме две сценарија: азиско, кога сé брзо се смирува, и италијанско, кога вирусот само се шири. Мислам дека е важно да бидеме подготвени за италијанското сценарио“, му рече на Владимир Путин Денис Проценко, главниот лекар на московската болница за заболени од коронавирусот. Италија веќе има поголем број на заразени од Кина во која прво и се

Експерт: Русија испрати во Италија воени лекари кои претходно се бореа со еболата во Африка

Експерт: Русија испрати во Италија воени лекари кои претходно се бореа со еболата во Африка

На 23 март Русија со воени авиони испрати во Италија екипа вирусолози и медицинска опрема за лекување на заболените од коронавирус. Како што се вели во соопштението на Министерството за одбрана на РФ, лекарите се испратени „во најзагрозените подрачја на оваа земја“. „Во Италија се испраќаат луѓе кои пред неколку години се бореа со епидемијата на ебола