Пури - штрудли со јаболка и овесни трици

Триаголните кори се лесни за употреба, така да за овие штрудли не треба многу време и напор. До толку се добри што морам набрзо да ги опипам сите варијанти со нив, па така еве и една блага и многу вкусна. Излупете ги и изрендајте ги јаболката и во нив вденаш додадете ги сите состојки и убаво измешајте. Варијации можи да има пред се во шеќерот, во зависност