притисни ентер »

Државните тестирања за коронавирус и до четири пати поскапи од приватните

Државните тестирања за коронавирус и до четири пати поскапи од приватните

Државните тестирања за коронавирус и до четири пати поскапи од приватните Речиси 5.000 денари чини тестот за коронавирус што се изработува во државната лабораторија на Центарот за јавно здравје, а тестовите кои се прават во приватните клиники се три до четири пати поевтини. Државните тестирања всуност се наплаќаат од државниот буџет, но сепак, иако

Зошто државните тестирања за корона вирус и до четири пати се поскапи од приватните?

Зошто државните тестирања за корона вирус и до четири пати се поскапи од приватните?

Речиси 5.000 денари чини тестот за коронавирус што се изработува во државната лабораторија на Центарот за јавно здравје, а тестовите кои се прават во приватните клиники се три до четири пати поевтини. Државните тестирања всуност се наплаќаат од државниот буџет, но сепак, иако цената не ја плаќаат граѓаните кои се тестираат, не е јасно зошто постои