притисни ентер »

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија Урсула фон дер Лајен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија како светол пример. Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател на Европската Комисија

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен, на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија како светол пример. Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател на Европската

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија Урсула фон дер Лајен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија како светол пример. Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател на Европската Комисија

Фон дер Лејен со пофални зборови: Македонија е светол пример

Фон дер Лејен со пофални зборови: Македонија е светол пример

Фон дер Лајен, како што пренесуваат, се заложила за отворени врати кон земјите од источна Европа и Западниот Балкан кои сакаат членство во ЕУ. Кандидатката за претседател на Европската Комисија Урсула фон дер Лејен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали нашата држава категоризирајќи ја како „светол пример“. Западниот

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија Урсула фон дер Лајен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија како светол пример. Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател на Европската Комисија

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија Урсула фон дер Лајен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија како светол пример. Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател на Европската Комисија

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија Урсула фон дер Лајен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија како светол пример. Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател на Европската Комисија

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија и најави отворени врати за Западниот Балкан Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

Европскиот Парламент во вторник вечер ќе гласа за предлогот на Европскиот совет Урсула фон дер Лајен да ја предводи Европската комисија, соопшти денеска прес службата на ЕП. Според западните агенции, се предвидува претходно во вторник Фон дер Лајен да им се обрати на европратениците во пленарната сала на ЕП. Таа пред нив треба да ги изложи контурите

Урсула фон дер Лејен порача дека Северна Македонија треба да се стрпи со процедурите

Урсула фон дер Лејен порача дека Северна Македонија треба да се стрпи со процедурите

Урсула фон дер Лајен како предложен кандидат за претседател на Европската комисија, претставувајќи ги своите идеи во обраќањето пред новоформираниот Европски парламент во делот на проширувањето ја нагласила ситуацијата со Северна Македонија. Таа наведе дека го цени евроинтегративниот пат на Северна Македонија, но и дека треба да се почитуваат процедурите

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Фон дер Лајен: Северна Македонија е светол пример

Кандидатката за претседател на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен на претставувањето пред политичките фракции во Европскиот парламент ја пофали Северна Македонија и најави отворени врати за Западниот Балкан Западниот Балкан мора да се сфати посериозно, а Северна Македонија е светол пример за позитивни постигнувања, порача кандидатката за претседател

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

Европскиот Парламент во вторник вечер ќе гласа за предлогот на Европскиот совет Урсула фон дер Лајен да ја предводи Европската комисија, соопшти денеска прес службата на ЕП. Според западните агенции, се предвидува претходно во вторник Фон дер Лајен да им се обрати на европратениците во пленарната сала на ЕП. Таа пред нив треба да ги изложи контурите

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

– Европскиот Парламент во вторник вечер ќе гласа за предлогот на Европскиот совет Урсула фон дер Лајен да ја предводи Европската комисија, соопшти денеска прес службата на ЕП. Според западните агенции, се предвидува претходно во вторник Фон дер Лајен да им се обрати на европратениците во пленарната сала на ЕП. Таа пред нив треба да ги изложи контурите

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

Европскиот Парламент во вторник вечер ќе гласа за предлогот на Европскиот совет Урсула фон дер Лајен да ја предводи Европската комисија, соопшти денеска прес службата на ЕП. Според западните агенции, се предвидува претходно во вторник Фон дер Лајен да им се обрати на европратениците во пленарната сала на ЕП. Таа пред нив треба да ги изложи контурите

Промотивна турнеја во Европарламентот на Урсула фон дер Лајен

Промотивна турнеја во Европарламентот на Урсула фон дер Лајен

Урсула фон дер Лајен сака да им угоди на многу парламентарци – и промовира неконкретни ветувања. Покрај гласовите од Европската народна партија, потребна и е поддршка социјалистите и либералите. И при стресните состаноци во салите и низ толпата во ходниците на Европскиот парламент Урсула фон дер Лајен не заборава едно нештo: нејзината препознатлива

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

ЕП во вторник ќе гласа за предлогот Урсула фон дер Лајен да застане на чело на ЕК

Европскиот Парламент во вторник вечер ќе гласа за предлогот на Европскиот совет Урсула фон дер Лајен да ја предводи Европската комисија, соопшти денеска прес службата на ЕП. Според западните агенции, се предвидува претходно во вторник Фон дер Лајен да им се обрати на европратениците во пленарната сала на ЕП. Таа пред нив треба да ги изложи контурите

Фон дер Лејен: ЕУ да остави отворена врата за земјите од Западен Балкан

Фон дер Лејен: ЕУ да остави отворена врата за земјите од Западен Балкан

Германската министерка за одбрана и кандидат за претседател на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен, ги повика владите на земјите-членки на ЕУ да остават отворен пат за членството на земјите од Западен Балкан во Унијата. Таа во обраќањето во Европскиот парламент кажа и дека се надева оти Велика Британија ќе остане во Унијата. Сепак, таа исто така

Урсула фон дер Лајен: ЕУ да остави отворена врата за земјите од Западен Балкан

Урсула фон дер Лајен: ЕУ да остави отворена врата за земјите од Западен Балкан

Германската министерка во обраќањето во Европскиот парламент кажа и дека се надева оти Велика Британија ќе остане во Унијата. Сепак, таа исто така истакна дека Лондон мора да ги реши своите работи во врска со Брегзит, алудирајќи на она што земјите-членки на ЕУ го нарекуваат „недостаток на јасност од Лондон во однос на она што Велика Британија го сака