притисни ентер »

Џафери: Иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за ратификација на Протоколот за НАТО треба ќе се поднесе до Владата

Џафери: Иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ за ратификација на Протоколот за НАТО треба ќе се поднесе до Владата

Владата, а не Собранието е надлежна за постапување по иницијативата на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, за ратификацијата на Протоколот за членство во НАТО, изјави попладнево претседателот на Собранието Талат Џафери. Денеска пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата до Собранието поднесе барање за иницирање, односно за препраќање

СЕЛА СО ПРЕДЛОГ: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

СЕЛА СО ПРЕДЛОГ: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

Денес, лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, на денешната прес-конференција најави дека Алијансата за Албанците, како политички субјект, бара ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември, за да истиот не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори. „Денес

ВМРО-ДПМНЕ: Сакаме да се забрза ратификацијата на пристапниот протокол во НАТО

ВМРО-ДПМНЕ: Сакаме да се забрза ратификацијата на пристапниот протокол во НАТО

Спикерот на парламентот Џафери истакна дека согласно членот  60  алинеја 6 од собранискиот деловник  врз чија основа ВМРО ДПМНЕ ја доставило иницијативата , не се однесува на него туку на владата . ВМРО ДПМНЕ  денеска достави иницијатива која ја адресира до  собранискиот претседател, потпишан од 31 пратеник со која побараа од Џафери  да се обрати до

Алијансата и ВМРО бараат Владата да предложи предлог-закон за ратификација на протоколот за членство во НАТО

Алијансата и ВМРО бараат Владата да предложи предлог-закон за ратификација на протоколот за членство во НАТО

ВМРО-ДПМНЕ официјално побара од Собранието да побара од Владата да предложи Закон за ратификација на Конечниот протокол за членство во НАТО. Според партијата на Христијан Мицкоски, власта се обидува да ги одложи предвремените парламентарни избори кои се договорени за 12 април со жртвување на членството во НАТО. Лидерот на Алијансата за Албанците, Зијадин

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември, за да истиот не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори, побара на денешната прес конференција, лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села. „Денес е време да поднесеме барање до владата и до сите политички партии

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември, за да истиот не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори, побара на денешната прес конференција, лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села. „Денес е време да поднесеме барање до владата и до сите политички партии

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември, за да истиот не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори, побара на денешната прес конференција, лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села. „Денес е време да поднесеме барање до владата и до сите политички партии

Села: Предлагаме Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО на 11-ти декември

Села: Предлагаме Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО на 11-ти декември

Денес, лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, на денешната прес-конференција најави дека Алијансата за Албанците, како политички субјект, бара ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември, за да истиот не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори. „Денес

„Протоколот, пред распуштање на Собранието“, опозицијата обвинува: Власта го користи НАТО за да ги одложи изборите

„Протоколот, пред распуштање на Собранието“, опозицијата обвинува: Власта го користи НАТО за да ги одложи изборите

ВМРО-ДПМНЕ стравува дека власта се обидува да ги одложи изборите планирани за 12 април користејќи го како алиби членството на земјава во НАТО. Затоа, пратеникот од оваа партија, Никола Мицевски достави барање до Собранието да побара од Владата предлог закон за ратификација на Протоколот за членство во НАТО. Според него, ова е возможно иако Шпанија

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Села: Ратификувањето на протоколот за НАТО да се одржи на 11 декември

Ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември за тој да не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори, побара лидерот на Алијансата за Албанците, Зијадин Села, на денешната прес-конференција. „Денес е погоден момент да поднесеме барање до Владата и до сите политички

Опозицијата поднесе иницијатива до собранието за предвремена ратификација на членството во НАТО

Опозицијата поднесе иницијатива до собранието за предвремена ратификација на членството во НАТО

Embedded video for Опозицијата поднесе иницијатива до собранието за предвремена ратификација на членството во НАТО Опозицијата бара  Власта да достави закон за ратификација за членство на Македонија во НАТО и овој собраниски состав да гласа за нејзе. Ваква иницијатива поднеле пратениците од ВМРО-ДПМНЕ до  претседателот на Собранието Талат Џафери. Бараат

Села: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

Села: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

Денес, лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, на денешната прес-конференција најави дека Алијансата за Албанците, како политички субјект, бара ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември, за да истиот не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори. „Денес

ВМРО-ДПМНЕ поднесе иницијатива до Собранието за ратификација на протоколот за НАТО

ВМРО-ДПМНЕ поднесе иницијатива до Собранието за ратификација на протоколот за НАТО

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За обнова на Македонија“, денес од Собранието на Република Македонија поднесе иницијатива до Владата, со барање во најскоро можно време до Собранието да го достави Законот за ратификација на Северно-атланскиот договор и на Пристапниот протокол за членството на Грција и Турција во Северно-атланската Алијанса

Џафери: Иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ треба да се поднесе до владата, таква е процедурата

Џафери: Иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ треба да се поднесе до владата, таква е процедурата

Владата, а не Собранието е надлежна за постапување по иницијативата на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, за ратификацијата на Протоколот за членство во НАТО, изјави попладнево претседателот на Парламентот Талат Џафери. Тој потврди дека денеска група пртеници од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата до него доставиле барање за иницирање, односно за

Села: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

Села: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

Денес, лидерот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села, на денешната прес-конференција најави дека Алијансата за Албанците, како политички субјект, бара ратификувањето на протоколот за членство во НАТО да се одржи на пленарната сесија на 11 декември, за да истиот не се искористи како причина за одложување на предвремените парламентарни избори. „Денес

Џафери: Барањето на ВМРО-ДПМНЕ за Протоколот за НАТО треба да се прати до Владата

Џафери: Барањето на ВМРО-ДПМНЕ за Протоколот за НАТО треба да се прати до Владата

Владата, а не Собранието е надлежна за постапување по иницијативата на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, за ратификацијата на Протоколот за членство во НАТО, изјави попладнево претседателот на Парламентот Талат Џафери. Тој потврди дека денеска група пртеници од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата до него доставиле барање за иницирање, односно за

Села: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

Села: На 11 декември Собранието да го ратификува протоколот за членство во НАТО

„Денес е време да поднесеме барање до владата и до сите политички партии дека поддржувањето на ваква иницијатива нема да биде прв пат. Затоа што има преседани. Исто така, имало слични случаи кога не гласале сите земји, како што е случајот со Црна Гора кога собранието гласаше за протоколот пред истото да се случи од сите земји членки на НАТО, така што