притисни ентер »

Глава на волк стара 40.000 години пронајдена во Сибир

Глава на волк стара 40.000 години пронајдена во Сибир

Руски научници во реон на вечен мраз во Сибир пронајдоа совршено зачувана глава на волк, што живел во периодот на леденото доба. Главниот истражувач на локалниот огранок на Руската академија на науките во Јакутск, Валери Плотников изјави дека волкот угинал пред околу 40.000 години. Станува збор за животно од древен подвид на волци, што живееле во исто

Во Сибир пронајдена целосно сочувана глава на волк стара 40 000 години

Во Сибир пронајдена целосно сочувана глава на волк стара 40 000 години

Сочувана глава на волк од леденото доба, кој најверојатно починал пред 40.000 години, пронајдена е во Сибир. Поради студот и мразот, остатоците се во совршена состојба, па може да се видат крзното, забите, мозокот и другите делови на главата. Павел Јефремов, локален жител, ја пронашол главата во рускиот арктички регион Јакутск, на крајбрежјето на реката

Во Сибир пронајдена целосно сочувана глава на волк стара 40 000 години (ВИДЕО)

Во Сибир пронајдена целосно сочувана глава на волк стара 40 000 години (ВИДЕО)

Сочувана глава на волк од леденото доба, кој најверојатно починал пред 40.000 години, пронајдена е во Сибир. Поради студот и мразот, остатоците се во совршена состојба, па може да се видат крзното, забите, мозокот и другите делови на главата. Павел Јефремов, локален жител, ја пронашол главата во рускиот арктички регион Јакутск, на крајбрежјето на реката

Во Сибир пронајдена совршено сочувана глава на волк од Ледената доба

Во Сибир пронајдена совршено сочувана глава на волк од Ледената доба

Руски научници пронашле глава од волк од периодот на Ледената доба. Главата била совршено сочувана во ледот во Сибир. Животното починало пред 40.000 години, а главата е откриена во рускиот арктички регион Јакутија. Водечкиот истражувач од локалниот огранок на руската Академија на науки Валериј Плотников, изјавил дека животното припаѓало на древниот

ВИДЕО: Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40 000 години

ВИДЕО: Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40 000 години

Руски научници во реон на вечен мраз во Сибир пронајдоа совршено зачувана глава на волк, што живел во периодот на леденото доба. Главниот истражувач на локалниот огранок на Руската академија на науките во Јакутск, Валери Плотников изјави дека волкот угинал пред околу 40.000 години. Станува збор за животно од древен подвид на волци, што живееле во исто

Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40.000 години

Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40.000 години

Руски научници во реон на вечен мраз во Сибир пронајдоа совршено зачувана глава на волк, што живел во периодот на леденото доба. Главниот истражувач на локалниот огранок на Руската академија на науките во Јакутск, Валери Плотников изјави дека волкот угинал пред околу 40.000 години. Станува збор за животно од древен подвид на волци, што живееле во исто

Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40.000 години

Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40.000 години

Руски научници во реон на вечен мраз во Сибир пронајдоа совршено зачувана глава на волк, што живел во периодот на леденото доба. Главниот истражувач на локалниот огранок на Руската академија на науките во Јакутск, Валери Плотников изјави дека волкот угинал пред околу 40.000 години. Станува збор за животно од древен подвид на волци, што живееле во исто

Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40.000 години

Во Сибир пронајдена глава на волк стара 40.000 години

Руски научници во реон на вечен мраз во Сибир пронајдоа совршено зачувана глава на волк, што живел во периодот на леденото доба. Главниот истражувач на локалниот огранок на Руската академија на науките во Јакутск, Валери Плотников изјави дека волкот угинал пред околу 40.000 години. Станува збор за животно од древен подвид на волци, што живееле во исто