притисни ентер »

Државата ќе го откупи вишокот тутун

Државата ќе го откупи вишокот тутун

Embedded video for Државата ќе го откупи вишокот тутун Целиот тутун ќе биде откупен. Тутунарите треба да ги пријават вишоците во подрачните единици на Министерствто за земјоделство. Откупот ќе биде интензивиран и ако има потреба рокот за откуп ќе биде продолжен за две до четири недели. Досега се откупени 40% од количините од ланската реколта и јасно

Тутунарите добија уште едно ветување дека ќе се откупи вишокот тутун

Тутунарите добија уште едно ветување дека ќе се откупи вишокот тутун

Вести Тутунарите добија уште едно ветување дека ќе се откупи вишокот тутун 3 минути ago Тутунарите по кој знае кој пат добија ветување дека вишокот  тутун ќе се откупи , но не по ланската цена како што бараат тие , туку по годинешната од 166 денари за килограм, бидејќи  квалитетот бил лош. По средбата со министерот, тутунарите добија ветување и дека

Откупувачите ќе ги преземат и договорените количини и вишоците тутун

Откупувачите ќе ги преземат и договорените количини и вишоците тутун

Динамиката на откуп на тутунот ќе се забрза, откупувачите ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако треба тутун ќе може на вагите да се носи и во саботите, а ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари, се договорија денеска производителите

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и откупувачите, на средбата со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа во Скопје. Како што беше речено по средбата, досега

Се забрзува динамиката на откуп на тутун

Се забрзува динамиката на откуп на тутун

Се забрзува динамиката на откуп на тутунот, дециден е министерот за земјоделство Хоџа по средбата со тутунарите. Дневно се откупува по 700 тони тутун. Досега се откупени 40 проценти од произведените количини. Вели дека незадоволството кај дел од тутунарите е оправдано, поради цената која е последица на лошата сезона и слабиот квалитет на тутунот. Оптимизам

Нов договор меѓу тутунарите и власта

Нов договор меѓу тутунарите и власта

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците тутун

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците тутун

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Koмпаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

– Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија на маса: Дали ќе се почитува договореното ќе се види на терен

Тутунарите и откупувачите се договорија на маса: Дали ќе се почитува договореното ќе се види на терен

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и

Тутунарите и откупувачите се договорија, ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Тутунарите и откупувачите се договорија, ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите. Ќе се интервенира и законски, за евентуално пролонгирање на рокот за откуп и по февруари. Ова го договорија денеска производителите и