притисни ентер »

Албанскиот премиер Рама поднесе тужба против косовскиот премиер Харадинај

Албанскиот премиер Рама поднесе тужба против косовскиот премиер Харадинај

41 Споделувања Share Tweet Албанскиот премиер Еди Рама поднесе тужба до премиерот во заминување на Косово, Рамуш Харадинај, во Основниот суд во Приштина. Во тужбата што содржи повеќе од 30 страници, Рама тврди дека Харадинај го клеветел дека барал обештетување, пишува весникот „Експрес“. Во тужбата се наведуваат неколку телевизиски настапи емитувани

Еди Рама го тужи Рамуш Харадинај за „клевета“

Еди Рама го тужи Рамуш Харадинај за „клевета“

Рама го тужи Харадинај во врска со неговите изјави за размената на територии со Србија. Во тужбата се споменуваат неколку емисии, во кои Харадинај зборувал на оваа тема и го обвинил Рама, дека заедно со претседателот на Косово, Хашим Тачи и претседателот на Србија, Александар Вучиќ, ја иницирале идејата за размена на територии помеѓу Србија и Косово

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против  незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

– Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против  незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против  незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

САЛИ БЕРИША ОБBИНУВА: Белград му нaредил на Рама да го тyжи Харадинај за kлевета

САЛИ БЕРИША ОБBИНУВА: Белград му нaредил на Рама да го тyжи Харадинај за kлевета

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тyжба за kлевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

Еди Рама го тужи Рамуш Харадинај за „клевета“

Еди Рама го тужи Рамуш Харадинај за „клевета“

Рама го тужи Харадинај во врска со неговите изјави за размената на територии со Србија. Премиерот на Албанија Еди Рама поднесе тужба против премиерот во заминување на Косово, Рамуш Харадинај, за клевета. Рама тужбата ја поднесе пред Основниот суд во Приштина. Рама го тужи Харадинај во врска со неговите изјави за размената на територии со Србија. Во

Бериша: Белград ја нарачал од Рама тужбата за Харадинај

Бериша: Белград ја нарачал од Рама тужбата за Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против  незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

Рама поднесе тужба за клевета против Харадинај

Рама поднесе тужба за клевета против Харадинај

Албанскиот премиер Еди Рама до Основниот суд во Приштина поднел тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Харадинај. Тужбата се однесува на клевета дека Рама наводно се залагал за рамена на територии меѓу Белград и Приштина. Харадинај оценува дека тужбата нема основа и дека е поднесена само за да се избегне политичката одговорност

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардибај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против  незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

Рама го тужи Харадинај, тој вели дека нема основ

Рама го тужи Харадинај, тој вели дека нема основ

Албанскиот премиер Еди Рама до Основниот суд во Приштина поднел тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Харадинај. Тужбата се однесува на клевета дека Рама наводно се залагал за рамена на територии меѓу Белград и Приштина. Харадина оценува дека тужбата нема основ и дека е поднесена само за да се избегне политичката одговорност

Бериша го обвини Рама дека Белград му наредил да го тужи Харадинај

Бериша го обвини Рама дека Белград му наредил да го тужи Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша обвини дека албанскиот премиер Еди Рама добил наредба од Белград да поднесе тужба за клевета против косовскиот премиер во заминување, Рамуш Хардинај. Бериша посочи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја сторил против  незвисноста на Косово и претставува големо понижување за

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Бериша: Белград му наредил на Рама да го тужи Харадинај

Поранешниот албански претседател Сали Бериша смета дека Белград му наредил на албанскиот премиер Еди Рама да поднесе тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Хардинај, оценувајќи дека тоа претставува најнов чин на предавство во низата која Рама ја стори против  незвисноста на Косово. Бериша на својот профил на Фејсбук напиша дека

Рама го тужи косовскиот премиер во заминување Харадинај

Рама го тужи косовскиот премиер во заминување Харадинај

Албанскиот премиер Еди Рама до Основниот суд во Приштина поднел тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Харадинај. Тужбата се однесува на клевета дека Рама наводно се залагал за размена на територии меѓу Белград и Приштина. Харадинај оценува дека тужбата нема основ и дека е поднесена само за да се избегне политичката одговорност

Рама поднесе тужба за клевета против косовскиот премиер во заминување

Рама поднесе тужба за клевета против косовскиот премиер во заминување

Албанскиот премиер Еди Рама до Основниот суд во Приштина поднел тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Харадинај. Тужбата се однесува на клевета дека Рама наводно се залагал за рамена на територии меѓу Белград и Приштина. Харадина оценува дека тужбата нема основ и дека е поднесена само за да се избегне политичката одговорност

Рама поднесе тужба за клевета против косовскиот премиер во заминување, Харадинај вели дека нема основ

Рама поднесе тужба за клевета против косовскиот премиер во заминување, Харадинај вели дека нема основ

Албанскиот премиер Еди Рама до Основниот суд во Приштина поднел тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Харадинај. Тужбата се однесува на клевета дека Рама наводно се залагал за рамена на територии меѓу Белград и Приштина. Харадина оценува дека тужбата нема основ и дека е поднесена само за да се избегне политичката одговорност

Рама го тужи Харадинај поради тврдењата за размена на територии

Рама го тужи Харадинај поради тврдењата за размена на територии

Албанскиот премиер Еди Рама до Основниот суд во Приштина поднел тужба за клевета против косовскиот колега во заминување Рамуш Харадинај. Тужбата се однесува на клевета дека Рама наводно се залагал за рамена на територии меѓу Белград и Приштина. Рама во тужбата тој наведува дека Харадинај во неколку емисии емитувани во октомври минатата година зборувал