притисни ентер »

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Јорданскиот крал Абдула Втори изјави денеска дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет“ на Јордан, во момент кога двете држави одбележуваат 25-годишнина од потпишувањето на мировниот договор. Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Јорданскиот крал Абдула Втори изјави денеска дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет“ на Јордан, во момент кога двете држави одбележуваат 25-годишнина од потпишувањето на мировниот договор. Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Јорданскиот крал Абдула Втори изјави денеска дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет“ на Јордан, во момент кога двете држави одбележуваат 25-годишнина од потпишувањето на мировниот договор. Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Јорданскиот крал Абдула Втори изјави денеска дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет“ на Јордан, во момент кога двете држави одбележуваат 25-годишнина од потпишувањето на мировниот договор. Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот од 1994 година, и е дозволено да ги закупи областите, со претпоставка дека договорот ќе биде повторно продолжен. Јорданскиот крал Абдула Втори изјави денеска дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет”

Кралот на Јордан: Ќе го вратиме суверенитетот врз земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го вратиме суверенитетот врз земјиштето кое е под закуп на Израел

Јорданскиот крал, Абдула Втори денеска изјави дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет“ на Јордан, во момент кога двете држави одбележуваат 25-годишнина од потпишувањето на мировниот договор. Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Јорданскиот крал Абдула Втори изјави денеска дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет“ на Јордан, во момент кога двете држави одбележуваат 25-годишнина од потпишувањето на мировниот договор. Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Кралот на Јордан: Ќе го земеме земјиштето кое е под закуп на Израел

Јорданскиот крал Абдула Втори изјави денеска дека две парчиња земјиште, привремено користени од Израел, ќе бидат вратени под „целосен суверенитет” на Јордан, во момент кога двете држави одбележуваат 25-годишнина од потпишувањето на мировниот договор. Израел имал контрола врз земјоделското земјиште повеќе од 70 години и на државата, според договорот