Цело време ги консумираме на погрешен начин: Поради оваа грешка, јагодите нѝ уништуваат еден дел од телото

Јагодите се богати со антиоксиданси и се многу важни за здравјето на срцето. Тие содржат витамин Ц, калиум, влакна и мал број на калории. Меѓутоа, нивната прекумерна консумација може да биде погубна за еден дел од вашето тело. Многу намирници, вклучувајќи ги и јагодите, се богати со фолна киселина, а редовното консумирање на кисели намирници може да