притисни ентер »

(Видео) Кекеновски: Владата да настапи со еднократна парична помош од 500 евра за секое семејство

(Видео) Кекеновски: Владата да настапи со еднократна парична помош од 500 евра за секое семејство

Коалицијата „Никогаш северна – само Македонија“ промовираше уште една мерка од пакетот предлози до владата во врска со состојбата со коронавирусот. Во име на коалицијата зборуваше, Јове Кекеновски од Фронт за демократска Македонија (ФРОДЕМ) кој побара од Владата да им излезе во пресрет на граѓаните со еднократна парична помош, во висина од 500 евра

Кекеновски: Владата со еднократна помош треба да им излезе во пресрет на граѓаните

Кекеновски: Владата со еднократна помош треба да им излезе во пресрет на граѓаните

Коалицијата ,,Никогаш Северна Само Македонија” во врска со последната одлука на Советот на Народна банка каде што им остава на банкарите сами да одлучат дали ќе овозможат на граѓаните пролонгирање за плаќањето на ратите за кредитите за три и повеќе месеци. Со оглед на фактот дека банкарите секогаш го гледаат својот интерес, сметаме дека Советот на

Кекеновски: Владата ургентно да додели по 500 евра на секое семејство

Кекеновски: Владата ургентно да додели по 500 евра на секое семејство

Обраќањето се однесува на последната одлука на советот на Народна банка каде што им овозможува на банкарите сами да одлучат дали ќе им овозможат на граѓаните пролонгирање на ратите за кредити на 3 или повеќе месеци. Исто така според Кекеновски и коалицијата  Никогаш северна- само Македонија, Владата треба да излезе со еднократна парична помош до граѓаните