притисни ентер »

Заев повикан да сведочи во „Монструм“

Заев повикан да сведочи во „Монструм“

Претседателот на СДСМ и експремиер Зоран Заев е повикан да сведочи на следното рочиште за случајот „Монструм“. На барање на обвинителот Гаврил Бубевски, исто така, повикани се да сведочат и „свиркачот“ кој ја откри аферата со прислушувањето Звонко Костовски, Зоран Трајковски, Зоран Велковски и Љупчо Тодоровски-Радникот. Заев и Костовски се повикани

Одложено судењето за предметот „ТНТ“ кое денеска требаше да започне од почеток

Одложено судењето за предметот „ТНТ“ кое денеска требаше да започне од почеток

Според неговиот адвокат тој не добил покана што го разгневи судијата Огнен Ставрев кој рече дека никој не му отворил на судскиот курир во домот на Трајковски. Па затоа нареди за утрешното рочиште Тони Трајковски со полиција да биде спроведен во судница. -За Тони Трајковски ќе испратам наредба за негово присилно приведување. Ако продолжи да се однесува

Заев повикан да сведочи во „Монструм“

Заев повикан да сведочи во „Монструм“

Претседателот на СДСМ и експремиер Зоран Заев е повикан да сведочи на следното рочиште за случајот „Монструм“. На барање на обвинителот Гаврил Бубевски, исто така, повикани се да сведочат и „свиркачот“ кој ја откри аферата со прислушувањето Звонко Костовски, Зоран Трајковски, Зоран Велковски и Љупчо Тодоровски-Радникот. Заев и Костовски се повикани

Тони Трајковски чека покана за да дојде на ТНТ а судот ќе му испрати полиција затоа што судскиот доставувач се соочил со затворена врата

Тони Трајковски чека покана за да дојде на ТНТ а судот ќе му испрати полиција затоа што судскиот доставувач се соочил со затворена врата

Тони Трајковски чека покана за да дојде на ТНТ а судот ќе му испрати полиција затоа што судскиот доставувач се соочил со затворена врата Ако денот по утрото се познава, ТНТ и по новиот старт навестува турбулентно судење.  Со полициско возило ексградоначалникот на Гази Баба Тони Трајковски утре треба да биде донесен на судењето за ТНТ. Судскиот доставувач

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци

Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот директор на БЈБ, Лупчо Тодоровски

Судот утре со полиција ќе го носи Тони Трајковски на судење за „ТНТ“

Судот утре со полиција ќе го носи Тони Трајковски на судење за „ТНТ“

Обвинетиот Тони Трајковски, утре во судница ќе го донесе полиција. Судот нареди за рочиштето за „ТНТ“ стражарно да биде приведен оти денеска не дојде на судење. Според Кривичен, уредна покана за него имало. Судскиот курир се обидел директно да го најде и му ѕвонел на врата на адресата каде пријавил дека живее, но никој не му отворил. Адвокатот на поранешниот

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци

Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот директор на БЈБ, Лупчо Тодоровски

Најавени нови сведоци во случајот „Монструм”

Најавени нови сведоци во случајот „Монструм”

Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, обвинителите како дополнителни сведоци ги предложија лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот директор на БЈБ, Лупчо Тодоровски – Радник

Судски предмети паѓаат како круши, Судскиот совет мува не го лази

Судски предмети паѓаат како круши, Судскиот совет мува не го лази

Македонското судство, наместо да ги урива барикадите на непрофесионално работење да се ослободи од баукот на судења во неразумен рок, во последниве два дена, откако рочиштата за „ТНТ“ и „Монструм“ се вратија на почеток поради истекот на мандатот на поротници, си лепи нови етикети за споровозно спроведување на правдата, обременета и со политички притисоци

Одбраната на „Монструм" најавува нови 50 сведоци

Одбраната на „Монструм" најавува нови 50 сведоци

На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот директор на БЈБ, Лупчо Тодоровски – Радник. Семејствата на оштетените како сведок го предложија

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци

– Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот директор на БЈБ, Лупчо Тодоровски

Одбраната на „Монструм” најави нови 50 сведоци

Одбраната на „Монструм” најави нови 50 сведоци

Скопје, 14 јануари 2020 (МИА) – Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот

Одбраната на „Монструм” најавува 50 нови сведоци

Одбраната на „Монструм” најавува 50 нови сведоци

Обвинителите како дополнителни сведоци ги предложија лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, поранешниот директор на БЈБ Лупчо Тодоровски ... Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени

Одбраната најави 50 нови сведоци во „Монструм“, на листата Заев, Радникот, Костовски, Алексовски...

Одбраната најави 50 нови сведоци во „Монструм“, на листата Заев, Радникот, Костовски, Алексовски...

Судскиот процес за случајот „Монструм" продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот директор на БЈБ, Лупчо Тодоровски

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци- обвинителството го предложи и Заев како сведок

Одбраната на „Монструм” најавува нови 50 сведоци- обвинителството го предложи и Заев како сведок

Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот Звонко Костовски, Зоран Трајковски (лице кое го има во доказите на СЈО) и поранешниот директор на БЈБ, Лупчо Тодоровски

Случајот „Монструм“ продолжува на 3 февруари, одбраната најави до 50 нови сведоци

Случајот „Монструм“ продолжува на 3 февруари, одбраната најави до 50 нови сведоци

Случајот „Монструм” го води судијата Огнен Ставрев, а застапници на обвинението се Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски. Судскиот процес за случајот „Монструм” продолжува на 3 февруари. На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро, од страна на обвинителите како дополнителни сведоци беа предложени лидерот на СДСМ Зоран Заев, свиркачот

Заев, Костовски, Радникот и Алексовски повикани за сведоци во „Монструм“

Заев, Костовски, Радникот и Алексовски повикани за сведоци во „Монструм“

Судењето за „Монструм“ по третпат се враќа  на почеток, но овој пат формално, затоа што  сите страни се согласија предметот да  продолжи онаму каде што е застанат со повикување на нови сведоци. Експремиерот Зоран Заев  ќе треба да застане на пултот за сведоци и да зборува за начинот на кој ги добил прислушуваните разговори во врска со Монструм. Тогаш,

Адвокатот Даути смета дека сите сведоци во ТНТ може одново да се сослушаат во едно рочиште

Адвокатот Даути смета дека сите сведоци во ТНТ може одново да се сослушаат во едно рочиште

Адвокатот Мерџан Даути, кој ја брани обвинетата Елизабета Најдовска, по денешното откажано рочиште рече дека треба одново да се сослушаат сите сведоци во ТНТ, и тоа во едно рочиште. „Јас сметам дека одново треба да се сослушаат сите сведоци. Сите сведоци можат да се сослушаат во едно рочиште. Не е одолговлекување на постапката“, рече бранителот Мерџан

Трајковски повторно не дојде на судење, утре ќе биде донесен со полиција

Трајковски повторно не дојде на судење, утре ќе биде донесен со полиција

Со новата поротничка одново започна судењето за случајот „ТНТ“, откако вчера поротничката Лилјана Ивановска – Кочковска поднесе оставка. На судењето не дојде обвинетиот ексградоначалник, Тони Трајковски, а неговиот адвокат Јовица Страшевски објасни дека немал добиено покана. – Тони ми кажа дека нема покана пред 10 минути – рече адвокатот Страшевски