притисни ентер »

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

УЕФА во најавата за второто издание на Лигата на нации, во кое Македонија ќе во третата група по квалитет (Ц), потврди дека преку ова натпреварување ќе биде можно да се стигне и до место на Светското првенство во 2022 година. 55-те европски репрезентации ќе се борат за 13 места на СП во Катар и ќе бидат поделени во 10 квалификациски групи (5 групи

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

И на СП во Катар во 2022 преку Лигата на нации

УЕФА во најавата за второто издание на Лигата на нации, во кое Македонија ќе во третата група по квалитет (Ц), потврди дека преку ова натпреварување ќе биде можно да се стигне и до место на Светското првенство во 2022 година. 55-те европски репрезентации ќе се борат за 13 места на СП во Катар и ќе бидат поделени во 10 квалификациски групи (5 групи

Променет системот на квалификации за СП 2022

Променет системот на квалификации за СП 2022

УЕФА го промени системот на квалификации за СП 2022 година во Катар, а Македонија ќе се бори за едно од 13-те места наменети за европските селекции. Вкупно 55 репрезентации од Стариот континент ќе бидат поделени во 10 групи и тоа пет со пет екипи и пет со по шест екипи. Десет победници ќе изборат директен пласман на Светското првенство, додека 10 второпласирани

Променет системот на квалификации за СП 2022

Променет системот на квалификации за СП 2022

УЕФА го промени системот на квалификации за СП 2022 година во Катар, а Македонија ќе се бори за едно од 13-те места наменети за европските селекции. Вкупно 55 репрезентации од Стариот континент ќе бидат поделени во 10 групи и тоа пет со пет екипи и пет со по шест екипи. Десет победници ќе изборат директен пласман на Светското првенство, додека 10 второпласирани

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во идната Лига на Нации ќе игра во Лигата Ц, а ќе стартува од вториот шешир. Во првиот се Албанија и Грција, можните противници во новата Лига на Нации. Не можеме против Косово кој е во наш шешир. Ждрепката е на 3.март идната година. sportmedia.mk

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во идната Лига на Нации ќе игра во Лигата Ц, а ќе стартува од вториот шешир. Во првиот се Албанија и Грција, можните противници во новата Лига на Нации. Не можеме против Косово кој е во наш шешир. Ждрепката е на 3.март идната година. sportmedia.mk

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

Македонскиот национален тим во фудбал, во следното издание на Лигата на нации на УЕФА, ќе игра во Лигата Ц, и при ждрепката на 3 март, ќе биде во вториот шешир заедно со Косово, Белорусија и Кипар. Први носители во Лигата Ц ќе бидат Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија. Ова значи дека огромни се шансите за ривал за имаме барем тим од соседството.

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

Македонскиот национален тим во фудбал, во следното издание на Лигата на нации на УЕФА, ќе игра во Лигата Ц, и при ждрепката на 3 март, ќе биде во вториот шешир заедно со Косово, Белорусија и Кипар. Први носители во Лигата Ц ќе бидат Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија. Ова значи дека огромни се шансите за ривал за имаме барем тим од соседството.

Познати можните ривали на Македонија во новата Лига на Нации: Може Албанија или Грција, не може Косово

Познати можните ривали на Македонија во новата Лига на Нации: Може Албанија или Грција, не може Косово

Македонија е пласирана во 2. шешир во Групата Ц од Лигата на Нации, која ќе се игра од септември до ноември идната година. Во Лигата на Нации наши можни ривали од 1. шешир се нашите соседи Грција или Албанија. Во тој шешир се и Црна Гора и Грузија. Македонија не може со Косово, селекција која исто така се најде во 2. шешир заедно со нашата селекција

Македонија од вториот шешир ќе биде влечена во ждрепката за Лигата на нации

Македонија од вториот шешир ќе биде влечена во ждрепката за Лигата на нации

Македонската фудбалска репрезентација ќе биде сместена во вториот шешир во ждрепката од Лига „Ц“ во Лигата на нации која ќе се одржи во март. Како првопласирана во својата група од Лига Д во Лигата на нации, Македонија се пласираше ранг погоре, па во следната сезона од ова натпреварување ќе играме во Лига Ц. Ждрепката за новата сезона од Лигата на

Променет системот на квалификации за СП 2022

Променет системот на квалификации за СП 2022

УЕФА го промени системот на квалификации за СП 2022 година во Катар, а Македонија ќе се бори за едно од 13-те места наменети за европските селекции. Вкупно 55 репрезентации од Стариот континент ќе бидат поделени во 10 групи и тоа пет со пет екипи и пет со по шест екипи. Десет победници ќе изборат директен пласман на Светското првенство, додека 10 второпласирани

Македонија од вториот шешир ќе биде влечена во ждрепката за Лигата на нации

Македонија од вториот шешир ќе биде влечена во ждрепката за Лигата на нации

Македонската фудбалска репрезентација ќе биде сместена во вториот шешир во ждрепката од Лига „Ц“ во Лигата на нации која ќе се одржи во март. Како првопласирана во својата група од Лига Д во Лигата на нации, Македонија се пласираше ранг погоре, па во следната сезона од ова натпреварување ќе играме во Лига Ц. Ждрепката за новата сезона од Лигата на

Нова промена на УЕФА: Преку Лигата на Нации ќе можеме и до Светското првенство во Катар

Нова промена на УЕФА: Преку Лигата на Нации ќе можеме и до Светското првенство во Катар

УЕФА денес ги објави шеширите за новата сезона во Лигата на Нации, ние поради освоеното прво место во групата сега сме еден ранг погоре. Ние ќе играме во групата Ц и ќе бидеме сместени во вториот шешир со Косово, Белорусија и Кипар. Новото издание на Лигата на Нации ќе се игра од септември до ноември идната година, а првите натпревари се закажани за

Од вториот шешир ќе ги чекаме ривалите во Лигата на нации

Од вториот шешир ќе ги чекаме ривалите во Лигата на нации

Македонија во наредната сезона ќе игра во повисок ранг, поточно Лигата „Ц“ каде што ќе има значајно поквалитетни противници. Европската фудбалска федерација (УЕФА) ги објави шеширите пред ждрепката на 3. март 2020 година во Амстердам (Холандија) за новата натпреварувачка сезона 2020/21. Да потсетиме, дека во првата сезона (2018/19) од новото УЕФА натпреварување

Македонија во вториот шешир во Ц дивизијата за новата сезона во Лигата на Нации

Македонија во вториот шешир во Ц дивизијата за новата сезона во Лигата на Нации

УЕФА ги објави шеширите за следната сезона во Лигата на Нации во која Македонија обезбеди настап во еден ранг погоре. Уште после првата сеозна поради некои проблеми УЕФА направи реформи. Пред некое време беше објавено дека ќе биде проширена најсилната А-дивизија за сметка на последната Д-дивизија каде што во новата сезона ќе има само седум репрезентации

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во 2 шешир во новата Лига на Нации, Грција и Албанија можни противници

Македонија во идната Лига на Нации ќе игра во Лигата Ц, а ќе стартува од вториот шешир. Во првиот се Албанија и Грција, можните противници во новата Лига на Нации. Не можеме против Косово кој е во наш шешир. Ждрепката е на 3.март идната година.

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

Македонскиот национален тим во фудбал, во следното издание на Лигата на нации на УЕФА, ќе игра во Лигата Ц, и при ждрепката на 3 март, ќе биде во вториот шешир заедно со Косово, Белорусија и Кипар. Први носители во Лигата Ц ќе бидат Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија. Ова значи дека огромни се шансите за ривал за имаме барем тим од соседството.