притисни ентер »

Instagram ја додаде функцијата за „заедничко гледање“

Instagram ја додаде функцијата за „заедничко гледање“

СОФТВЕР , Тренди Instagram ја додаде функцијата за „заедничко гледање“ Никола Бурагев 3 минути 0 0 Instagram лансираше алатка која ви овозможува да се забавувате додека разгледувате фотографии на социјалната мрежа. „Заедничкото гледање“ е опција која е замислена така што корисниците ќе можат да го користат Instagram, додека преку видео чет разговараат

Microsoft ги паузира опционалните Windows 10 ажурирања

Microsoft ги паузира опционалните Windows 10 ажурирања

СОФТВЕР , Тренди Microsoft ги паузира опционалните Windows 10 ажурирања Никола Бурагев 5 минути 0 0 Како одговор на пандемијата од „Ковид-19“, Microsoft одлучи да го насочи фокусот кон ажурирањата за безбедност на оперативниот систем. Компанијата ќе ги паузира опционалните ажурирања за сите верзии на Windows, како за клиентите, така и за серверите

Apple ги објави iOS и iPadOS 13.4 со тракпад поддршка (ВИДЕО)

Apple ги објави iOS и iPadOS 13.4 со тракпад поддршка (ВИДЕО)

СОФТВЕР Apple ги објави iOS и iPadOS 13.4 со тракпад поддршка (ВИДЕО) Никола Бурагев 5 минути 1 1 Apple ги објави iOS 13.4 и iPadOS 13.4 верзиите на своите софтверски платформи. Како што најави, Apple во iPadOS 13.4 имплементираше поддршка за маус и тракпад, која овозможува таблетот да се користи повеќе како лаптоп, вклучувајќи ги и мулти тач гестикулациите