притисни ентер »

Јовановски: Компаниите преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Јовановски: Компаниите преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Обуки за вработените, користење на неискористен дел од редовниот годишен одмор и мал дел од одморот за годинава, евентуално користење принуден одмор, се мерките што ги преземаат компаниите од Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија со цел да нема отпуштања од работа и покрај прекинот на производствените процеси во автомобилската

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Ова се мерките што ги преземаат компаниите од Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија со цел да нема отпуштања од работа и покрај прекинот на производствените процеси во автомобилската индустрија поради глобалните случувања со вирисот Ковид 19. Како што изјави денеска Зоран Јовановски, советник во УО при Стопанската комора

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Обуки за вработените, користење на неискористен дел од редовниот годишен одмор и мал дел од одморот за годинава, евентуално користење принуден одмор, се мерките што ги преземаат компаниите од Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија со цел да нема отпуштања од работа и покрај прекинот на производствените процеси во автомобилската

Странските инвеститори преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Странските инвеститори преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Обуки за вработените, користење на неискористен дел од редовниот годишен одмор и мал дел од одморот за годинава, евентуално користење принуден одмор, се мерките што ги преземаат компаниите од Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија со цел да нема отпуштања од работа ,и покрај прекинот на производствените процеси во автомобилската

Стопанската комора ставена на располагање на компаниите

Стопанската комора ставена на располагање на компаниите

Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите со цел полесно надминување на постојната ситуација. Прашањата и иницијативите од компаниите се проследуваат до Владата и надлежните институции и повратните информации, уредби и заклучоци се проследуваат до компаниите, објавено е на интернет-страницата на комората

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Обуки за вработените, користење на неискористен дел од редовниот годишен одмор и мал дел од одморот за годинава, евентуално користење принуден одмор, се мерките што ги преземаат компаниите од Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија со цел да нема отпуштања од работа и покрај прекинот на производствените процеси во автомобилската

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

Обуки за вработените, користење на неискористен дел од редовниот годишен одмор и мал дел од одморот за годинава, евентуално користење принуден одмор, се мерките што ги преземаат компаниите од Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија со цел да нема отпуштања од работа и покрај прекинот на производствените процеси во автомобилската

Стопанската комора помогна за одглавување на македонските транспортери од Турција

Стопанската комора помогна за одглавување на македонските транспортери од Турција

Имаме најава од турските власти дека проблемот со македонските транспортери ќе биде надминат во текот на денешниот или утрешниот ден, информира Стопанската комора на Македонија за нивните активности за надминување на конкретни оперативни прашања. „Прашањата и иницијативите од компаниите се проследуваат до Владата и надлежните институции и повратните

СТОПАНСКА КОМОРА ЗА ПРЕВОЗНИЦИТЕ „ЗАГЛАВЕНИ“ НА ГРАНИЦА: Имаме најава од турските власти дека проблемот ќе биде надминат

СТОПАНСКА КОМОРА ЗА ПРЕВОЗНИЦИТЕ „ЗАГЛАВЕНИ“ НА ГРАНИЦА: Имаме најава од турските власти дека проблемот ќе биде надминат

Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите со цел полесно надминување на постојната ситуација. Прашањата и иницијативите од компаниите се проследуваат до Владата и надлежните институции и повратните информации, уредби и заклучоци се проследуваат до компаниите и објавуваат на интернет сајтот на комората

Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите

Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите

Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите со цел полесно надминување на постојната ситуација. Прашањата и иницијативите од компаниите се проследуваат до Владата и надлежните институции и повратните информации, уредби и заклучоци се проследуваат до компаниите и објавуваат на интернет сајтот на комората

Стопанска комора: Се преземаат напори и мерки да не се отпуштаат работници

Стопанска комора: Се преземаат напори и мерки да не се отпуштаат работници

Интегрален текст од видео-изјава од м-р Зоран Јовановски, главен советник на Управниот одбор на Стопанската комора на Македонија за економски прашања „Стопанската комора на Македонија, секојдневно, 24 часа е ставена на располагање на компаниите со цел полесно надминување на постојната ситуација. Прашањата и иницијативите од компаниите се проследуваат