притисни ентер »

Арбер Адеми: Се уште не се знае дали зимскиот распуст ќе биде продолжен

Арбер Адеми: Се уште не се знае дали зимскиот распуст ќе биде продолжен

Арбер Адеми: Се уште не се знае дали зимскиот распуст ќе биде продолжен Министерот за образование Арбер Адеми денеска не прецизира дали поради епидемијата со морбили на тероторијата на град Скопје, ќе биде продолжен зимскиот распуст на учениците, за да не се шири заразара. Адеми изјави дека во пресрет на второто полугодие во училиштата, ситуацијата

Неизвесен стартот на второто полугодие

Неизвесен стартот на второто полугодие

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари. - Во целосна коодинација сме

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што  треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме

Можно е одложување на второто полугодие, според ситуацијата со морбилите на терен

Можно е одложување на второто полугодие, според ситуацијата со морбилите на терен

Скопје, 11 јануари 2019 (МИА) – Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што  треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме

Морбилите може да го одложат почетокот на второто полугодие

Морбилите може да го одложат почетокот на второто полугодие

Морбилите може да го одложат почетокот на второто полугодие Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што

Во зависност од состојбата со морбилите ќе се одлучува за одложување на второто полугодие

Во зависност од состојбата со морбилите ќе се одлучува за одложување на второто полугодие

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари. „Во целосна коодинација сме

Адеми: Епидемијата на морбили може да го одложи стартот на второто полугодие

Адеми: Епидемијата на морбили може да го одложи стартот на второто полугодие

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што  треба да почне на 21 јануари. „ Во координација сме со министерот

МОН ќе презема мерки за морбилите

МОН ќе презема мерки за морбилите

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме

Можно продолжување на распустот за учениците поради епидемијата од морбили

Можно продолжување на распустот за учениците поради епидемијата од морбили

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што  треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Адеми: Според ситуацијата со морбилите на терен, МОН ќе преземе мерки

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме

Морбилите може да го одложат почетокот на второто полугодие

Морбилите може да го одложат почетокот на второто полугодие

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме

Второто полугодие зависи од епидемијата на мали сипаници

Второто полугодие зависи од епидемијата на мали сипаници

И во постојниот Закон за основно образование е предвидено дека при упис на децата во основно, нивните родителите треба да докажат дека биле вакцинирани - рече Адеми. – Во целосна координација сме и со министерот за здравство и со министерката за труд и социјална политика, под чија надлежност е предучилишното образование, и сериозно ја следиме ситуацијата

Морбилите можат да го продолжат зимскиот распуст на учениците

Морбилите можат да го продолжат зимскиот распуст на учениците

Министерството за образование и наука ја следи ситуацијата со епидемијата од морбили, во координација е со министерствата за здравство и за труд и социјална политика и врз основа на состојбата на терен ќе одлучи за евентуално одложување на второто полугодие од учебната 2018/2019 година, што треба да почне на 21 јануари. -Во целосна коодинација сме