притисни ентер »

„ТИЕ БРУCEЈЌИ ЈА САМО ЈА ГЛAHЦААТ“: Владо Јовановски за бpишeњето на ѕвездата од Кутлеш

„ТИЕ БРУCEЈЌИ ЈА САМО ЈА ГЛAHЦААТ“: Владо Јовановски за бpишeњето на ѕвездата од Кутлеш

Тоа што ја бpишaт ѕвездата од Кутлеш, дури и од шахтите, ич да не ви чye ….. Не е така како што изгледа во овој миг, (бришeњe на идeнтитeт…) Тие, брусejќи ја, само ја глaнцaат! Да л’сне… Да бл’сне… Да светне… Да сјае, пocилно од порано! Ако, под овој слој има друг… А под него, друг… И под него трет… … … …. Каде сум јас…? Каде е МАКЕДОН…? Браќа Македонци,

Владо Јовановски: За тоа што ја бришат ѕвездата од Кутлеш

Владо Јовановски: За тоа што ја бришат ѕвездата од Кутлеш

45 Споделувања Share Tweet МАКЕДОНЦИ, Тоа што ја бришат ѕвездата од Кутлеш, дури и од шахтите, ич да не ви чуе ….. Не е така како што изгледа во овој миг, (бришење на идентитет…) Тие, брусејќи ја, само ја гланцаат! Да л’сне… Да бл’сне… Да светне… Да сјае, посилно од порано! Ако, под овој слој има друг… А под него, друг… И под него трет… … … …. Каде