притисни ентер »

Зошто во некои азиски земји луѓето носат маски, а во други не

Зошто во некои азиски земји луѓето носат маски, а во други не

Откако коронавирусот започна да се шири, во некои држави и градови како Хонгконг, Сеул или Токио, маските станаа дел од секојдневнието, а оние кои не ги носат доживуваат општествена осуда. Но во многу други земји, како Велика Британија, САД и Сингапур, се уште е прифатливо движењето без маска на лицето, пишува Би-Би-Си. Носењето или избегнувањето на

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Од појавата на коронавирусот, во некои средини како Кина, Хонгконг и Јапонија масовно се носат заштитни маски, додека во други, како САД, Велика Британија, Сингапур и Австралија, тоа не е случај. Официјалната препорака на Светската здравствена организација (СЗО) е дека маска треба да носат само два типа на луѓе: оние кои се болни и имаат симптоми и

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Заштитна маска е норма во некои земји, но СЗО не препорачува сите да ја носат

Од појавата на коронавирусот, во некои средини како Кина, Хонгконг и Јапонија масовно се носат заштитни маски, додека во други, како САД, Велика Британија, Сингапур и Австралија, тоа не е случај. Официјалната препорака на Светската здравствена организација (СЗО) е дека маска треба да носат само два типа на луѓе: оние кои се болни и имаат симптоми и

Маските содржат заштитни обвивки и материјали што го намалуваат ризикот да вдишите патоген, еве како правилно се користи

Маските содржат заштитни обвивки и материјали што го намалуваат ризикот да вдишите патоген, еве како правилно се користи

Маските се заштита од коронавирусот, но првенствено за луѓето што се веќе заразени со КОВИД-19, за да не го шират на другите. „Мора да бидат стерилни и стерилизирани пред да ги ставите на лице“, објаснуваат докторите. Тие нагласуваат дека правилното користење подразбира да ја смените маската при секое излегување и влегување во некој простор, а пред

Погледнете што треба да направите кога ќе се вратите дома за да се заштитите од коронавирусот

Погледнете што треба да направите кога ќе се вратите дома за да се заштитите од коронавирусот

Мерки на претпазливост во време на коронавирусот се многу важни. Сите ни кажуваат дека хигиената е единствената работа што може да нè заштити од оваа опасност. Но не е доволно да носите маска и ракавици. Доколку сте биле надвор: во продавницата, аптека, работа или јавен превоз, ве советуваме да го сторите следново: На јавни места, не заборавајте да

Лекар открива како правилно се користи маската: Ова никако не смеете да го правите!

Лекар открива како правилно се користи маската: Ова никако не смеете да го правите!

Маските се заштита од коронавирусот, на првенствено за луѓето што се веќе заразени со КОВИД-19, за да не го шират на другите. „Мора да бидат стерилни и стерилизирани пред да ги ставите на лице“ , објаснуваат докторите. Тие нагласуваат дека правилното користење подразбира да ја смените маската при секое излегување и влегување во некој простор, а пред

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Мерки на претпазливост во време на коронавирусот се многу важни. Сите ни кажуваат дека хигиената е единствената работа што може да нè заштити од оваа опасност. Но не е доволно да носите маска и ракавици. Доколку сте биле надвор: во продавницата, аптека, работа или јавен превоз, ве советуваме да го сторите следново: На јавни места, не заборавајте да

Српски доктор открива кога е најдобро да користите ракавици

Српски доктор открива кога е најдобро да користите ракавици

Имунологот Срџа Јанковиќ вели дека медицинските ракавици треба да се носат само во одредени ситуации. - Ако ги носите постојано, со ракавиците само ќе разнесувате она што би го пренеле и со рацете, па затоа миење на рацете е поважно од носење ракаваци- вели тој. Др. Јанковиќ истакнува дека подобро е често да ги миеме рацете, а носењето на ракавици

КОРОНАВИРУС И ХИГИЕНА: Доктори откриваат колку носењето заштитни ракавици ќе ви помогне во заштита од коронавирусот !

КОРОНАВИРУС И ХИГИЕНА: Доктори откриваат колку носењето заштитни ракавици ќе ви помогне во заштита од коронавирусот !

„Подобро е да ги миете рацете многу често, но во ситуации каде што правите нешто конкретно каде што постои ризик од допир, на пример здравствените работници кои што работат со инфицирани луѓе, има смисла да носат ракавици. А, кога ќе ги извадат и тие задолжително мора да ги измијат своите раце“ Докторите дале одговор на едно прашање кој што на многумина

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома?

Не е доволно да носите маска и ракавици за заштита од коронавирус: Што треба да направите кога ќе се вратите дома? Мерки на претпазливост во време на коронавирусот се многу важни. Сите ни кажуваат дека хигиената е единствената работа што може да нè заштити од оваа опасност. Но не е доволно да носите маска и ракавици. Доколку сте биле надвор: во продавницата,