притисни ентер »

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за случаи дека работници се одјавени, а воопшто не знаеле. Експертите, пак, препорачуваат државата што поскоро да излезе со помош за фирмите. Задржувањето на работниците, истакнуваат, ќе биде клучно и за повторно

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Задржувањето на работниците ќе биде клучно за повторно нормализирање на производството, апел да внимаваат што потпишуваат

Задржувањето на работниците ќе биде клучно за повторно нормализирање на производството, апел да внимаваат што потпишуваат

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Работниците ќе бидат потребни и по завршување на корона кризата

Работниците ќе бидат потребни и по завршување на корона кризата

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Апел до работниците да внимаваат што потпишуваат: Потребни ќе бидат и по завршување на кризата

Апел до работниците да внимаваат што потпишуваат: Потребни ќе бидат и по завршување на кризата

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

– Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Апел до работниците да внимаваат што потпишуваат, државата да излезе со помош за фирмите

Апел до работниците да внимаваат што потпишуваат, државата да излезе со помош за фирмите

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Работниците се потребни и по завршување на кризата, апел да внимаваат што потпишуваат

Целосно или делумно прекинатото производство во дел од фабриките во индустријата и затворените угостителско-туристички објекти поради коронакризата ги доведуваат во прашање работните места на илјадници лица. Дел од работодавачите засега наоѓаат модалитети да ги задржат работниците, но невладините организации за работнички права веќе информираат за

Ампева: На работници им се нудат да потпиша празни листови или спогодбени откази

Ампева: На работници им се нудат да потпиша празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови

Реагирано е и до Трудовиот инспекторат за работнички кои дознале дека се одјавени, откако отишле кај својот матичен лекар, кој им кажал дека немаат здравствено осигурување. Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“ - Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец"-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Работниците да не потпишуваат празни листови, ниту пак спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат празни листови, ниту пак спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат празни листови, ниту пак спогодбени откази Работниците да не потпишуваат празни листови, ниту пак спогодбени откази, апелираше денеска Кристина Ампева од Гласен Тестилец. Првите вакви случаи се забележани и во странските компании, но и во текстилните фабрики. Ваквите измами за  работниците ќе значи да немаат никаква правна

На матичен лекар дознале дека добиле отказ

На матичен лекар дознале дека добиле отказ

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна