притисни ентер »

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот олимписки комитет (МОК) ги одложи Игрите за 2021 година поради пандемијата на коронавирус

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот олимписки комитет (МОК) ги одложи Игрите за 2021 година поради пандемијата на коронавирус

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот олимписки комитет (МОК) ги одложи Игрите за 2021 година поради пандемијата на коронавирус

ТОКИО 2020: Спортистите кои обезбедија квота ќе ги задржат своите места за догодина

ТОКИО 2020: Спортистите кои обезбедија квота ќе ги задржат своите места за догодина

Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот олимписки комитет (МОК) ги одложи Игрите за 2021 година поради пандемијата на коронавирус

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

– Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот олимписки комитет (МОК) ги одложи Игрите за 2021 година поради пандемијата на коронавирус

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот олимписки комитет (МОК) ги одложи Игрите за 2021 година поради пандемијата на коронавирус

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои обезбедија квота за Токио 2020, ќе ги задржат своите места за следната година

Спортистите кои веќе се квалификуваа на Летните олимписки игри во Токио 2020 пред натпреварувањата да се одложат, ќе ги задржат своите места кога форумот ќе се одржи следната година. Околу 57 отсто од 11.000 учесници веќе обезбедија квоти за Токио кога Меѓународниот олимписки комитет (МОК) ги одложи Игрите за 2021 година поради пандемијата на коронавирус

Јапонија ќе загуби неверојатни 2,7 милијарди долари од откажувањето на ЛОИ во Токио!

Јапонија ќе загуби неверојатни 2,7 милијарди долари од откажувањето на ЛОИ во Токио!

Јапонија ќе има неверојатна загуба од 2,7 милијарди долари поради откажувањето на Летните Олимписки игри во Токио, кои требаше да се одржат годинава, а поради пандемијата со коронавирус во светот, практично се поместуваат за следната година. Според најугледниот весник на Далечниот Исток, „Никеи“, Јапонија ја очекува сериозен финансиски удар од Игрите,

МОК: Здравјето во прв план, ја поддржуваме одлуката за одложување на Игрите!

МОК: Здравјето во прв план, ја поддржуваме одлуката за одложување на Игрите!

Македонскиот олимписки комитет информираше дека наредните Летни олимписки игри во Токио треба да се организираат во првата половина од 2021 година. Многу спортски натпреварувања се одложени, прекинати поради епидемијата на коронавирусот, а до последен момент не се знаеше што ќе биде со Летните олимписки игри во Токио. Интернационалниот олимписки комитет

МОК: Поддршка за одлуката на ИОК и на организаторите

МОК: Поддршка за одлуката на ИОК и на организаторите

Македонскиот олимписки комитет (МОК) дава целосна поддршка за одлуката на јапонската влада за одложување на Игрите и на прифаќањето на оваа одлука од Интернационалниот олимписки комитет (ИОК). – Сега сите може да се фокусираме на нашата заштита, особено на здравјето на спортистите, но и на здравјето на оние околу спортистите, тренерите, тимовите за

Првпат во 124-годишната историја се одложени ЛОИ

Првпат во 124-годишната историја се одложени ЛОИ

ЛОИ и ПОИ во Токио се одложени и треба да се одржат „не подоцна од летото 2021 година“. Олимписките игри во минатото се справуваа со многу предизвици, од тероризам и бојкотирање до војна и допинг, никогаш не биле одложени во 124-годишната историја, но биле откажани во 1916, 1940 и во 1944 година, за време на Првата и на Втората светска војна Летните

Олимписките игри не мора да се одржат во летните месеци

Олимписките игри не мора да се одржат во летните месеци

Претседателот на ИОК, Томас Бах, наведе дека не е задолжително одложените Игри во Токио да се одржат на идното лето. – Имаме илјада прашања пред да се утврди временската рамка на одржување на Олимписките игри. Сите варијанти ги разгледуваме, а за да можеме успешно да и организираме Игрите, мора да се бидеме обединети – изјави Бах. ИОК во текот на вчерашниот

Летните олимписки игри во Токио 2021 ќе бидат вторите најскапи во историјата

Летните олимписки игри во Токио 2021 ќе бидат вторите најскапи во историјата

Одложувањето на ЛОИ во Токио за една година ќе ги чинат организаторите дополнителни 2.7 милијарди долари и ќе бидат вторите најскапи во историјата на спортот. Јапонија за организација на ЛОИ во Токио 2021 ќе потроши вкупно 15.3 милијади долари, зимските игри во Сочи 2014 година ја чинеа Русија 21.9 милијарди. Пресметките на Јапонија беа дека ЛОИ ќе

Кога Јапонија ќе ја добие организацијата на Олимпијадата во светот настанува хаос

Кога Јапонија ќе ја добие организацијата на Олимпијадата во светот настанува хаос

Кога Јапонија ќе ја добие организацијата на Олимписките игри, во светот настанува голем хаос, било да е тоа војна или некаква пандемија и поради тоа голем број теоретичари на заговор, сметаат дека Токио влече некое проклетство низ историјата. Јапонската метропола досега трипати ја има добиено организацијата на Олимпијадата, но ова е веќе вторпат како

Јамашита: Одложувањето на ЛОИ 2020 е како бојкотот на Москва 1980

Јамашита: Одложувањето на ЛОИ 2020 е како бојкотот на Москва 1980

Претседателот на Јапонскиот олимписки комитет, Јасухиро Јамашита, го спореди одложувањето на Олимпијадата во 2020 година во Токио со ситуацијата околу Олимпијадата во 1980 година во Москва. – Наскоро ќе наполнам 63 години и има толку многу незамисливи или неочекувани работи во мојот живот. Се сеќавам на Олимписките игри во Москва, сега ова се претвора

Колку чини да се одложи Олимпијада за една година?

Колку чини да се одложи Олимпијада за една година?

Уште кога решија олимпискиот факел со кола да се провози низ Јапонија наместо да го истрчаат, почна да се насетува дека Олимпијадата годинава можеби ќе биде ставена на пауза. Од вчера, на неколку месеци пред отворањето, и официјално Олимпијадата 2020 стана Олимпијада 2021. Со ова Токио 2020 стана првата одложена Олимпијада во историјата, што само по

ФОТО: Ѓоковиќ задоволен од одлуката игрите во Токио да се играат следната година

ФОТО: Ѓоковиќ задоволен од одлуката игрите во Токио да се играат следната година

Новак Ѓоковиќ со фотографија од патиките за Олимписите игри во Токио, испрати јасна порака по повод одложувањето на игрите. Took this photo last year in Japan. I’m sad the @olympics are postponed, but I am sure it‘s the right decision for the collective health of everyone involved. Let’s look forward to Tokyo #Olympics 2021 🙏🏼🙌🏼🎾 pic.twitter.com/nba0qvcAGC