притисни ентер »

Филмот на оскаровката Жулион Бинош „Двојни животи“ денеска на „Синедејс“

Филмот на оскаровката Жулион Бинош „Двојни животи“ денеска на „Синедејс“

Програмата со гала премиери во киното Милениум на Фестивалот на европски филм Синедејс продолжува вечерва во 17.30 часот со проекцијата на „Двојни животи“ во режија на Оливер Асајас и со оскаровката Жулиет Бинош во главната улога. Во филмот приказната се врти околу Алан, успешен париски издавач, и Леонард, еден од неговите долгогодишни автори, одбиваат

„Дивата круша“ на Билге Џејлан и хоророт „Суспирија“ на Синедејс

„Дивата круша“ на Билге Џејлан и хоророт „Суспирија“ на Синедејс

Програмата со гала премиери во киното Милениум на Фестивалот на европски филм Синедејс продолжува вечерва во 17.30 часот со проекцијата на „Двојни животи“ во режија на Оливер Асајас и со оскаровката Жулиет Бинош во главната улога. Од 20 часот игра „Дивата круша“ на еден од најреномираните европски режисери Нури Билге Џејлан, во кој македонски партнер