BMW по шест години го прекинува производството на i8

По шест години сериско производство, BMW во април годинава ќе ги запре производните ленти од кои се симнува хибридниот спортски автомобил i8 Првиот хибриден спортски автомобил на BMW – i8, за кој многумина сметаа дека ќе биде директен наследник на легендарниот М1, не ги собра симпатиите како што се очекуваше, а по шест години, во април ќе престане