притисни ентер »

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Советот на ЕУ за почеток на пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија. – Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори преговори со Северна Македонија и Албанија. САД остануваат ваш партнер за време на целиот процес, напиша Помпео на Твитер. Текстот Помпео ја поздрави

САД ја поздравија одлуката на ЕУ за отворање пристапни преговори со Македонија и Албанија

САД ја поздравија одлуката на ЕУ за отворање пристапни преговори со Македонија и Албанија

Соединетите американски држави ја поздравуваат одлуката на Европската унија за отворање пристапни преговори со Албанија и Северна Македонија, изјави државниот секретар Мајкл Помпео.  Европските шефови на држави и влади, вечерва на редовниот пролетен самит на Европската Унија одобрија отворање на преговорите со Северна Македонија и Албанија, според

Помпео ја поздрави одлуката за отпочнување преговори со Северна Македонија и Албанија

Помпео ја поздрави одлуката за отпочнување преговори со Северна Македонија и Албанија

Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори пристапни преговори со Албанија и Северна Македонија. САД ќе останат ваш партнер на секој чекор од патот, порача државниот секретар на САД Мајк Помпео на Твитер. We welcome the @EUCouncil ’s decision to open accession negotiations with Albania and North Macedonia. The United States will remain

Помпео ја поздрави одлуката за отпочнување преговори со Северна Македонија и Албанија

Помпео ја поздрави одлуката за отпочнување преговори со Северна Македонија и Албанија

Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори пристапни преговори со Албанија и Северна Македонија. САД ќе останат ваш партнер на секој чекор од патот, порача државниот секретар на САД Мајк Помпео на Твитер. We welcome the @EUCouncil ’s decision to open accession negotiations with Albania and North Macedonia. The United States will remain

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

– Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори преговори со Македонија и Албанија. САД остануваат ваш партнер за време на целиот процес, напиша Помпео на Твитер. We welcome the @EUCouncil ’s decision to open accession negotiations with Albania and North Macedonia. The United States will remain your partner every step of the way. — Secretary

И Помпео ни честиташе за преговорите со ЕУ

И Помпео ни честиташе за преговорите со ЕУ

Државниот секретар на САД, Мајк Помпео, ја поздрави одлуката на Европската унија да започне преговори за членство со Македонија и со Албанија. -САД ќе останат ваш партнер на секој чекор напред, порача Помпео во пораката објавена на Твитер.

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Советот на ЕУ за почеток на пристапните преговори со Македонија и Албанија. – Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори преговори со „Северна“ Македонија и Албанија. САД остануваат ваш партнер за време на целиот процес, напиша Помпео на Твитер.

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Советот на ЕУ за почеток на пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија. – Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори преговори со Северна Македонија и Албанија. САД остануваат ваш партнер за време на целиот процес, напиша Помпео на Твитер. We welcome the @EUCouncil

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

Известувачите на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) за мониторингот со Албанија, Џо О’Рајли и Петер Аиде и известувачот за пост- мониторинг дијалогот со Северна Македонија, Лиз Кристоферсен, денеска ја поздравија одлуката на Советот на Европската унија за отворање преговори за членство со Албанија и Северна Македонија. -Во контекст

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

– Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Советот на ЕУ за почеток на пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија. – Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори преговори со Северна Македонија и Албанија. САД остануваат ваш партнер за време на целиот процес, напиша Помпео на Твитер.

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ да отвори преговори со Македонија и Албанија

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ да отвори преговори со Македонија и Албанија

Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Советот на ЕУ за почеток на пристапните преговори со Македонија и Албанија. – Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори преговори со Северна Македонија и Албанија. САД остануваат ваш партнер за време на целиот процес, напиша Помпео на Твитер. We welcome the @EUCouncil ’s decision

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Помпео ја поздрави одлуката на ЕУ за старт на преговорите со Скопје и Тирана

Државниот секретар на САД Мајк Помпео ја поздрави одлуката на Советот на ЕУ за почеток на пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија. – Ја поздравуваме одлуката на Европскиот совет да отвори преговори со Северна Македонија и Албанија. САД остануваат ваш партнер за време на целиот процес, напиша Помпео на Твитер.

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Македонија и Албанија

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Македонија и Албанија

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Македонија и Албанија Известувачите на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) за мониторингот со Албанија, Џо О’Рајли и Петер Аиде и известувачот за пост- мониторинг дијалогот со Северна Македонија, Лиз Кристоферсен, денеска ја поздравија одлуката

Парламентарното собрание на Советот на Европа ја поздравија одлуката за отворање на преговори со Македонија и Албанија

Парламентарното собрание на Советот на Европа ја поздравија одлуката за отворање на преговори со Македонија и Албанија

Известувачите на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) за мониторингот со Албанија, Џо О’Рајли и Петер Аиде и известувачот за пост- мониторинг дијалогот со Северна Македонија, Лиз Кристоферсен, денеска ја поздравија одлуката на Советот на Европската унија за отворање преговори за членство со Албанија и Северна Македонија, јави дописникот

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

Известувачите на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) за мониторингот со Албанија, Џо О’Рајли и Петер Аиде и известувачот за пост- мониторинг дијалогот со Северна Македонија, Лиз Кристоферсен, денеска ја поздравија одлуката на Советот на Европската унија за отворање преговори за членство со Албанија и Северна Македонија, јави дописникот

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

– Известувачите на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) за мониторингот со Албанија, Џо О’Рајли и Петер Аиде и известувачот за пост- мониторинг дијалогот со Северна Македонија, Лиз Кристоферсен, денеска ја поздравија одлуката на Советот на Европската унија за отворање преговори за членство со Албанија и Северна Македонија, јави дописникот

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

Известувачите на ПССЕ ја поздравија одлуката на Советот на ЕУ да ги отвори преговорите со Северна Македонија и Албанија

Известувачите на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) за мониторингот со Албанија, Џо О’Рајли и Петер Аиде и известувачот за пост- мониторинг дијалогот со Северна Македонија, Лиз Кристоферсен, денеска ја поздравија одлуката на Советот на Европската унија за отворање преговори за членство со Албанија и Северна Македонија, јави дописникот

Нетрпелив сум да ја видам Северна Македонија во ЕУ, изјави сенаторот Риш, по денешната одлука за почеток на пристапни преговори

Нетрпелив сум да ја видам Северна Македонија во ЕУ, изјави сенаторот Риш, по денешната одлука за почеток на пристапни преговори

Следно Претседавачот со Сенатската комисија за надворешни работи, во изјава за Гласот на Америка, рече оти е задоволен што Европската Унија конечно постигнала политички договор за отворање на преговори со државата ВАШИНГТОН — Иднината на Балканот е со Европа, и задоволен сум што Европската Унија конечно постигна политички договор за отворање пристапни