притисни ентер »

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Нема стоп за ратите за кредит додека е кризата, туку само „олеснување на договорните услови“

Нема стоп за ратите за кредит додека е кризата, туку само „олеснување на договорните услови“

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Банки: Поповолни кредити ќе има само за дел од фирмите и граѓаните

Банки: Поповолни кредити ќе има само за дел од фирмите и граѓаните

Банките соопштуват дека тие ќе одлучат дали некое барање ќе го прифатат, или ќе го одбијат, но не ги прецизираат критериумите по кои тоа ќе се прави. Ќе има нови услови за земените кредити само за оние фирми и граѓани каде што е тоа потребно, информираат од Македонската банкарска асоцијација (МБА). „Членките на Македонската банкарска асоцијација активно

Банките наскоро ќе информираат за олеснувањето на договорните услови за кредитите

Банките наскоро ќе информираат за олеснувањето на договорните услови за кредитите

Банките наскоро ќе информираат за олеснувањето на договорните услови за кредитите Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите

Банките наскоро ќе ги соопштат условите за репрограмирање на кредитите

Банките наскоро ќе ги соопштат условите за репрограмирање на кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за поповолните услови за кредитите

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за поповолните услови за кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните кредитни услови

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните кредитни услови

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Комерцијална банка ја утврдува постапката за олеснување на отплатата на кредити и други задолжувања

Комерцијална банка ја утврдува постапката за олеснување на отплатата на кредити и други задолжувања

Поради големиот интерес и прашања од клиентите, Комерцијална банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека интензивно работи на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат критериумите пропишани од страна на НБРСМ, односно на утврдување на прецизните мерки и начини на комуникација со клиентите

Банките наскоро со информации за  договорните услови за кредитите

Банките наскоро со информации за договорните услови за кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Како што наведоа Народна банка и Министерството за финансии, Уредбата овозможува промената на договорните услови за кредитите да се изврши побрзо и поедноставно, без да се загрози јавното здравје – без да се посетуваат експозитурите и филијалите и без да се чека во ред на шалтерите заради потпишување на анексите на договорите. Според Уредбата, б анките

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Банките многу скоро со информации на веб-страниците за олеснување на договорните услови за кредитите

Деталите како ќе ја спроведат Уредбата за олеснување на договорните кредитни услови банките најавуваат дека ќе ги објават многу скоро. Информациите, како што нè информираат дел од нив, ќе ги споделат на своите веб-страници. Велат дека интензивно работат на концептите за репрограмирање на кредитната изложеност на физичките лица и на фирмите кои ги исполнуваат

Одложеното плаќање на кредитите НЕМА ДА ВАЖИ за сите граѓани

Одложеното плаќање на кредитите НЕМА ДА ВАЖИ за сите граѓани

Нема сите граѓани да добијат можност да го одложат плаќањето на дел од ратите за кредити. Самите банки се тие кои ќе одлучуваат каква понуда ќе им дадат на своите клиенти. Според неофицијалните информации до кои дојде Алсат, управните одбори на банките ќе донесат одлука за мораторум од 3 до 6 месеци на сите кредити, но тоа нема да важи за оние за кои

Одложеното плаќање на кредитите НЕМА ДА ВАЖИ за сите граѓани

Одложеното плаќање на кредитите НЕМА ДА ВАЖИ за сите граѓани

Нема сите граѓани да добијат можност да го одложат плаќањето на дел од ратите за кредити. Самите банки се тие кои ќе одлучуваат каква понуда ќе им дадат на своите клиенти. Според неофицијалните информации до кои дојде Алсат, управните одбори на банките ќе донесат одлука за мораторум од 3 до 6 месеци на сите кредити, но тоа нема да важи за оние за кои

Нема мораториум за кредитите, банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите

Нема мораториум за кредитите, банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите

Нема мораториум за кредитите, банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите Нема мораториум за кредитите за граѓаните и компаниите, туку банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите. Владата вчера ја донесе Уредбата, со која им овозможува на банките да понудат поповолни услови за клиентите. Односно можат да им ги

Нема мораториум за кредитите, банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите

Нема мораториум за кредитите, банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите

Нема мораториум за кредитите, банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите Нема мораториум за кредитите за граѓаните и компаниите, туку банките сами ќе одлучуваат дали и кому ќе му ги одложат ратите. Владата вчера ја донесе Уредбата, со која им овозможува на банките да понудат поповолни услови за клиентите. Односно можат да им ги

Охридска банка работи на создавање технички услови за олеснување на исплатата на кредитните обврски

Охридска банка работи на создавање технички услови за олеснување на исплатата на кредитните обврски

Следејќи ги мерките на Владата на Република Северна Македонија и укажувањата на Народната банка, Охридска банка во овој период работи посветено на создавање услови за олеснување на исплатата на кредитните обврски за своите клиенти. Врз основа на Одлуката на Народната банка на Р.Северна Македонија за изменување и дополнување на Одлуката за методологијата

Владата донесе уредба за одложување на кредитите, сега на потег се банките

Владата донесе уредба за одложување на кредитите, сега на потег се банките

Сега на потег се банките. Уредбата предвидува можност банките ќе дадат понуда за одложување или грејс период на обврските, пролонгирање на подолг период, пониска камата или одобрување на нов, поповолен кредит за рефинансирање на постоечкиот. Од македонската банкарска асоцијација информираа дека банките се подготвуваат да постапат согласно Уредбата